Știrile zilei

A fost arestat autorul crimei de la Gălbinași

Polițiștii buzoieni l-au arestat, vineri, pe un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Gălbinași, bănuit că a comis o crimă în luna iunie a anului trecut.

Deși figura cu autor necunoscut, dosarul rămăsese în atenția anchetatorilor. Oamenii legii aveau indicii că Aurica Anghel, femeia dispărută din seara zilei de 17 iunie 2019, fusese victima unei tâlhării urmate de o bătaie în urma căreia a survenit decesul. După luni în care a fost nevoie de pregătirea materialului probator, polițiștii au cerut și obținut arestarea suspectului.

  • „A mai omorât o femeie”

Este vorba despre Dumitru Constantin, un bărbat de etnie romă, din Gălbinași, care a mai fost condamnat, în trecut, pentru crimă și tâlhărie. În tinerețe, Constantin mai omorâse o femeie, mobilul fiind tot deposedarea de bunuri. Bărbatul stătuse mai mult în închisoare decât în libertate și se liberase cu doar câteva luni înainte de comiterea omorului.

Mobilul crimei ar fi fost sustragerea sumei de bani pe care victima o avea asupra sa. Se pare că ar fi vorba despre câteva mii de lei, bani despre care Aurica Anghel le spunea tuturor oamenilor din comună.

„Avea o pensie de handicap și mai lucra și cu ziua pe ici, pe colo. Ea avea o problemă mintală, era cam întârziată, dar nu făcea rău nimănui. Se lăuda prin sat, pe la magazin că are treizeci și ceva de milioane într-o legătură pe care o poartă la ea. Probabil de aici a plecat totul.”, povestea, anul trecut, un localnic din Gălbinași.

Pe 17 iunie 2019, Aurica Anghel era văzută în viață pentru ultima dată. Femeia de 45 de ani, din comuna Gălbinași, avea să fie descoperită fără suflare o lună mai târziu, pe un câmp din comună. Trupul era acoperit cu resturi vegetale și prezenta urme de violență.

Mai târziu, după ce anchetatorii au stabilit că moartea sa a fost violentă, s-a aflat faptul că femeia trăia în concubinaj cu Marian Comănici, un bărbat din satul Tăbărăști. În seara zilei de 17 iunie, bărbatul a venit acasă cam amețit și n-a băgat de seamă că femeia nu se află la domiciliu. El le-a mărturisit polițiștilor că a remarcat lipsa ei abia dimineață.

Zile în șir, echipaje de poliție și jandarmerie, sprijinite de angajați ai Primăriei Gălbinași au căutat-o pe femeie peste tot: în casele părăsite, prin șanțuri, prin canale și prin alte locuri în care se putea afla femeia. Pe 17 iulie, la marginea satului Tăbărăști, cadavrul său a fost găsit de anchetatorii în stare avansată de putrefacție.

În urma necropsiei, s-a constatat că decesul a survenit în urma unei lovituri puternice în zona capului. Deși pe lista suspecților au figurat mai multe persoane, printre care și concubinul victimei, niciuna nu a fost până acum trasă la răspundere.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close