Știrile zilei

A fost prins „Piromanul pe motoretă”, care a dat foc bisericii Sfinții Îngeri

[mks_col] [mks_two_thirds]

M.C., în vârstă de 35 de ani, din localitatea buzoiană Sătuc, este bănuit de polițiști că a incendiat altarul bisericii „Sfinții Îngeri” din Buzău. „Piromanul pe motoretă” este cunoscut ca un combatant vehement al preoților și al Bisericii, în trecut el amenințând că va incendia un cămin de bătrâni administrat de o parohie.

Suspectul a fost indentificat ieri, la o săptămână de la incendiul care era să facă scrum unul dintre cele mai vechi lăcașe de cult din oraș. Polițiștii au găsit în locuința sa materiale care ar fi fost folosite la confecționarea de dispozitive incendiare.

MTS-Enduro_2016_PG_Amb-05_1920x1080.mediagallery_output_image_1920x1080

[/mks_two_thirds] [mks_one_third]

„În urma activităţilor efectuate, poliţiştii au identificat principalul bănuit, un bărbat de 35 de ani, din comuna Berca, despre care s-a stabilit că la data de 1 august a.c., în jurul orei 04.30, folosindu-se de o motocicleta tip enduro s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău, unde ar fi provocat incendierea unui lăcaș de cult din centrul orașului, prin spargerea unui geam și aruncarea în interior a unui recipient cu material inflamabil.

De asemenea, în urma unei percheziții la domiciliul acestuia, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 recipiente, anume confecționate și care ar fi putut fi folosite pentru provocarea unui incendiu, motocicleta și echipamentul aferent, respectiv casca de tip enduro, costumul complet de motociclist și o geantă tip camuflaj.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva bănuitului sub aspectul săvârșirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută de articolul 253, alineatul 4 din Codul penal, iar în urma prezentării în fața instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii de siguranță a internării medicale provizorii, până la însănătoșirea acestuia sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Poliţiştii continuă cercetările în cauză, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.”, transmite IPJ Buzău.

[/mks_one_third] [/mks_col]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button