Știrile zilei

A murit comandorul Vasile Prăjescu | S-a stins în somn, din cauze necunoscute

Astăzi a trecut la cele veșnice comandorul în rezervă Vasile Prăjescu, inginer și redactor-șef al revistei culturale „Origini”. Vestea i-a șocat pe cunoscuți.

Decesul comandorului a survenit în somn, cauzele nefiind încă necunoscute. E drept că Vasile Prăjescu suferea de o afecțiune care îl trimisese recent la medic, dar, în ultimele luni, părea energic și tot mai activ în peisajul cultural local.

Potrivit Șansa News, pe 1 aprilie 2023 organizase un seminar în cadrul căruia adusese față în față autorități locale, responsabili din sistemul de sănătate, medici și viitori absolvenți ai Facultății de Medicină de la UMF ”Carol Davila”. Acțiunea avea ca scop prezentarea sistemului de sănătate buzoian ca fiind unul atractiv pentru tinerii medici, scopul fiind, desigur, reducerea deficitului de cadre medicale din unitățile sanitare.

Vestea morții sale i-a luat prin surprindere pe cunoscuții și colaboratorii săi. Pensionat din Aviația Militară, inginerul Vasile Prăjescu a continuat să fie foarte activ, implicat în activități culturale și civice:

Revista ORIGINI este în doliu!
Cu infinite regrete, vă anunțăm că redactorul șef, ing. VASILE PRĂJESCU, cel care a reușit să adune oameni valoroși în jurul revistei, cel care, neobosit, a organizat activități destinate bucuriei sufletului, cel care răspundea prezent la activități care ne uneau pe toți, cel care a fost coleg, părinte și bunic având calități demne de a fi exemple pentru noi toți, ne-a părăsit.
O pierdere imensă!
Dumnezeu să-l primească în Împărăția Sa!
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Va fi depus la Biserica Sf. Dumitru de pe strada Parâng, Buzău.
Înmormântarea vineri, 28 aprilie 2023, la Cimitirul Sf. Gheorghe Buzău.
Drum în lumină, prieten drag!” a scris Elena Căpățînă pe Facebook.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button