Știrile zilei

A MURIT FOSTUL LIDER SOCIAL–DEMOCRAT ION VASILE

Fostul lider al organizației județene a Partidului Social Democrat, medicul Ion Vasile, fost prefect, senator și ambasador, a murit dimineață din cauza unei boli neiertătoare.

Ion Vasile s-a născut pe 12 ianuarie 1950, la Blăjani, a urmat Facultatea de Medicină Generală, specialitatea pediatrie, la Institutul de Medicină şi Farmacie din Iaşi, între 1967 şi 1973. Între anii 1977 și 1980 a efectuat stagii de specializare în chirurgie pediatrică și alte cinci cursuri de perfecționare în București. După absolvire este medic secundar. Este rezident specialitatea chirurgie pediatrică la Spitalul Clinic de Copii din București (1973 – 1980), medic principal de specialitate la Spitalul Județean Buzău (1980 – 1989); din 1991, medic primar în specialitatea chirurgie pediatrică. Și-a continuat activitatea profesională, în paralel cu cea politică.

De profesie chirurg pediatru, „Doctorul” a tratat mii de copii, fiind un medic foarte apreciat la nivelul județului. În plan politic a fost senator vreme de 5 mandate, prefect al județului Buzău, ambasador în Ecuador și a condus FSN/PDSR/PSD vreme de aproape 20 de ani.

Fostul lider a fost răpus de un cancer pulmonar descoperit în urmă cu șase luni.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: