Știrile zilei

A murit nea Popa, maestrul cârnaților și al produselor tradiționale din carne

S-a stins din viață Popa Nicolae, unul dintre cei mai pricepuți măcelari din Buzău, care a pus bazele unui brand local căutat în toată regiunea. Nea Popa a încetat din viață la vârsta de 93 de ani, după cum anunță familia acestuia pe pagina de Facebook.

Cel puțin pentru buzoieni, „Nea Popa” este un nume deja consacrat în lumea gastronomiei locale. Puțini știu însă că magazinul din Săpoca, ce atrage mii de clienți din toată regiunea, este ideea seniorului Nicolae Popa, cel care și-a dedicat întreaga viață unei profesii ridicate la nivel de meșteșug: măcelăria.

Pentru nea Popa, viața a fost o suită de urcușuri și de coborâșuri, dar maestrul măcelar nu s-a abătut niciodată de la drumul pe care și l-a ales de mic în viață. A continuat să producă preparate care păstrează gustul autentic al cărnii, folosind rețete din bătrâni, de mult acoperite de colbul timpului. Până la venerabila vârstă de 93 de ani, nea Popa a reușit să le transmită urmașilor săi meșteșugul cârnaților de Pleșcoi și al altor produse tradiționale după care îți lasă gura apă:

Cu inimile îndurerate, familia aduce la cunoștința rudelor, prietenilor, vecinilor că în data de 17 Iunie 2021 a trecut în neființă la vârsta de 93 de ani, tatăl, socrul, bunicul și străbunicul NEA POPA – POPA NICOLAE.
Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi 18 Iunie 2021 la casa părintească din comuna Săpoca.
Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Comuna Săpoca, duminică 20 Iunie 2021, orele 13.00, când ne vom lua adio de la cel care a inițiat în arta produselor tradiționale pe fiul și nora lui, ulterior pe nepoții acestuia care au învățat și furat frumoasa meserie de măcelar, tranșare carne, meșteșugul Cârnaților de Pleșcoi și negustorie.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a magazinului „Nea Popa”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button