Știrile zilei

Donase spitalului un aparat tocmai pentru tratarea acestei boli

S-a stins din viață unul dintre patronii turci ai celebrei brutării de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. M.A. Ekber avea 58 de ani, iar în urmă cu două săptămâni fusese diagnosticat cu SARS-CoV-2.

Pe 26 martie 2020, societatea DELSAN PROD, cunoscută mai ales pentru brutăria de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, a donat Spitalului Județean de Urgență Buzău suma de 40.000 de euro pentru achiziționarea unui aparat de respirat.

Patronii săi au realizat atunci cât este de importantă aparatura medicală în lupta cu temutul virus, însă nimeni nu avea să prevadă nenorocirea ce urma să se întâmple.

Pe data de 1 octombrie, bărbatul în vârstă de 58 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, cu simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2. A fost imediat introdus în izolator, după care a fost dus pe ATI. Pentru că venise într-o stare destul de gravă și abia mai respira, medicii de la spitalul buzoian l-au transferat la o unitate spitalicească din capitală. În zadar s-au luptat medicii să-i salveze viața, deoarece virusul și bolile asociate i-au curmat viața în cursul zilei de luni, 12 octombrie.

Se pare că bărbatul mai suferea de diabet și de insuficiență respiratorie cronică. El și-ar fi dorit să meargă să se trateze în țara natală, Turcia, însă – odată confirmat cu coronavirus – legislația în vigoare nu i-a mai permis acest lucru.

În urma sa rămân acum familia îndurerată, fratele care va duce mai departe afacerea, dar și o faptă pentru care va rămâne cu siguranță în amintirea reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Buzău:

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău doreşte să mulţumească pentru această donaţie care vine în spijinul pacienţilor, acum când nevoile sistemului sanitar sunt tot mai stringente.

Vă mulţumim pentru efortul depus în a ajuta Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

De asemenea, dorim sa mulţumim tuturor celor care, în aceste zile, au ajutat Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, fie prin donaţii, fie prin achiziţia de echipamente medicale.
Vă mulţumim şi vă dorim sănătate!” – Echipa managerială a SJUB, comunicat din data de 26.03.2020.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: