Cultură

A murit un Cetățean de Onoare al Buzăului

Doliu în cultura buzoiană. A încetat din viață fostul diplomat Bucur Chiriac, publicist prolific, cel care a contribuit la crearea aurei legendare a vulturului Ilie, prin lucrarea dedicată acestuia, „Ultimul zăgan”.
Bucur Chiriac, in vârstă de 83 de ani, a murit acasă, unde locuia cu soția sa. El este unul dintre Cetățenii de Onoare ai municipiului, Bucur Chiriacfiind declarat „Omul anului 2007” la Buzău. În 2006 a fost distins cu Premiul de Excelență al Patrimoniului Românesc.
Bucur Chiriac a plecat în cariera sa de la o simplă slujbă de normator, ajungând contabil, redactor și corespondent permanent al Ziarului În slujba Patriei (în timpul serviciului militar), între anii 1955-1958 a fost muzeograf principal la Muzeul regional de istorie din Ploiești, sub îndrumarea profesorului emerit Nicolae Simache și în anul 1963 a fost numit diplomat la Ministerul Afacerilor Externe. Cariera de diplomat a continuat-o în calitate de la Ambasada României la Moscova și Ministerul Afacerilor Externe.
În 1979 este transferat ca instructor principal la Direcția Relațiilor Culturale din Ministerul Culturii și pe urma revine în Ministerul Afacerilor Externe, ca Secretar I la Direcția Relațiilor Culturale, cu sarcina de a coordona activitatea centrelor culturale ale României din străinătate. Între anii 1993-1996 a fost Secretar I și atașat cultural la Ambasada României la Sofia iar din 1996 pensionar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close