Știrile zilei

A plătit cu viața o dragoste prea mare

Au trecut patru luni de la oroarea petrecută în apartamentul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, dar ecouri ale odioasei crime răsună și astăzi. Trimis în judecată de procurori pentru omor calificat, Cosmin Dan riscă închisoarea pe viață, în timp ce familia Valentinei, tânăra arsă de vie, nu își va mai reveni, poate, niciodată.

Rechizitoriul trimis de procurori la instanță relevă gravitatea faptei comise în dimineața zilei de 23 februarie 2019.  Valentina se despărțise de Cosmin de aproape un an, după ce băiatul își găsise o altă iubită. Victima continuase să-l iubească pe cel ce avea să-i devină călău și acceptase să se vadă cu el, din când în când.

„Inculpatul a avut o relație de prietenie cu victima în urmă cu 2-3 ani, relație care a continuat și în intervalul 2018-februarie 2019, deși acesta avea, oficial, o altă legătură sentimentală.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Potrivit șansanews.ro, conflictul cu deznodământ tragic s-a declanșat în ziua dinaintea nopții fatidice, când iubita actuală a tânărului a mers la locuința Valentinei, însoțită de o prietenă, pentru a purta o discuție lămuritoare: „În timp ce martorele se aflau în locuința victimei, inculpatul s-a deplasat și el la apartamentul nr. 40 unde a avut o discuție contradictorie cu …..și ……(n.r. fosta și actuala iubită) , disputa fiind curmată prin scoaterea inculpatului din apartament. ”

Noaptea, autorul omorului și câțiva prieteni au mers în clubul BOA din Capitală. Timp de trei ore, cei cinci au băut o sticlă de 1,5 litri de whisky, iar Cosmin Dan a prizat două linii de cocaină, drog pe care l-ar fi procurat chiar din club. Între timp, la Buzău, în apartamentul Valentinei, avea loc o petrecere. S-a băut, s-a dansat și s-a ascultat muzică. În mod surprinzător, la chef a participat și Anisia, iubita de la acel moment a lui Cosmin Dan.

O fotografie care le înfățișa pe cele două, i-a fost trimisă tânărului, cu mesajul „Am aflat tot” , ceea ce i-ar fi produs acestuia o stare de iritare accentuată. Ajuns în Buzău, Cosmin Dan le-a cerut celor doi prieteni cu care rămăsese în mașină să îl lase 10 minute în vecinătatea apartamentului Valentinei. Fata nu era singură în apartament, doi dintre participanții la petrecere fiind încă prezenți. Din relatările acestora, s-a stabilit că: „Între inculpat și victimă a izbucnit un conflict verbal în cursul căruia s-au jignit reciproc, iar ……a aplicat câteva lovituri cu palma și a îmbrâncit-o pe victimă.”.

În plin conflict, Cosmin Dan i-a sunat pe cei doi prieteni care îl lăsaseră la blocul Valentinei și le-a cerut să îi aducă o sticlă cu benzină.

„După ce au mers la benzinăria MCM, aflată la capătul str. Stadionului și au cumpărat 1 litru de benzină într-o sticlă de Aqua Carpatica, cei doi martori s-au întors în parcarea blocului 8, iar …..l-a sunat pe…. pentru a-i cere să coboare să îi dea sticla cu benzină. Inculpatul i-a cerut să îi ducă sticla în apartamentul 40, indicând modalitatea de pătrundere în bloc, intrarea din spate, prin forțarea ușii de acces care se deschidea prin tragerea mai energică de mâner.!
Din declarațiile date în timpul anchetei reiese că cei doi prieteni care au urcat cu sticla cu benzină și-au dat seama că în apartamentul Valentinei avea loc o ceartă. Aceleași relatări arată că, din momentul în care a primit sticla cu lichid inflamabil, Cosmin Dan a acționat fără ezitare, intenția fiind clară de a o incendia pe fata de 21 de ani:
Martorii au pătruns în locuință, iar Cosmin a luat sticla cu benzină și s-a deplasat către dormitorul Valentinei. A stropit-o cu benzină, a aprins o brichetă și i-a dat foc. Locuința s-a aprins, iar tinerii au fugit speriați pe scări. În acest timp, Valentina urla după ajutor, arzând de vie. Trei apeluri au fost date la 112: două de către prietenii lui Cosmin Dan, al treilea de către o vecină a Valentinei. În rechizitoriu se reține că, în timp ce femeia cerea ajutor autorităților, pe fundal se auzeau strigătele Valentinei : „Sesizând miros de fum, aceasta a sunat la 06:39, la serviciul de apeluri de urgență…Este de precizat că pe fundalul acestei discuții, se aud țipetele victimei.”
Din păcate, pompierii au găsit-o pe Valentina fără viață, în dormitorul apartamentului, între pat și perete, în poziția semighemuit. Necropsia a arătat că fata a murit din cauza arsurilor de gradele II-IV și a intoxicației cu monoxid de carbon.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5