Știrile zilei

A vrut să fugă în Anglia! | Ce a făcut Cosmin în dimineața crimei

Au trecut aproape trei săptămâni de la „Crima de pe bulevard”, care a șocat întreaga țară. Cosmin D. un tânăr de 21 de ani, din Buzău, i-a dat foc fără milă fostei sale iubite, Valentina Nica, în apartamentul ei situat la etajul nouă al unui bloc de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Filmul ororii din dimineața zilei de 23 februarie 2019 este încă învăluit în mister. Declarațiile martorilor relevă faptul că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Cosmin se afla la un club din București, alături de mai mulți prieteni. În urma unor schimburi de mesaje cu fosta și cu actuala sa iubită – Valentina și Anisia, care se aflau împreună în locuința primei fete -, Cosmin a devenit stăpânit de o furie oarbă, mai ales după ce a aflat că tinerele aflaseră una despre cealaltă.

Pe drumul de la București la Buzău, Cosmin ar fi amenințat în repetate rânduri că o va pune la punct pe Valentina pentru că s-ar amesteca în viața lui cu actuala iubită, Anisia.

După ce l-au lăsat la blocul fostei iubite, în care se mai aflau cel puțin două persoane – printre care și un minor de 14 ani -,  doi dintre tineri au fost sunați de către Cosmin, care l-a cerut o sticlă „de benzină sau de motorină”. Tinerilor li săa părut dubios că băiatul le cere așa ceva, însă au îndeplinit cererea: au umplut o sticlă cu benzină de la un PECO din Micrp XIV și i-au dus-o tânărului până la intrarea în apartament.

Vederea apartamentului de pe Bălcescu le dă încă fiori trecătorilor.

De aici, lucrurile intră într-o zonă de umbră și doar ancheta poate face lumină în această poveste cu sfârșit tragic. Cert este că, în momentul în care a ajuns benzina, Valentina se afla în viață, conform declarațiilor unuia dintre tinerii care au adus combustibilul.

Sub impulsul momentului, zvonistica a produs nenumărate teorii, cum că trei tineri s-ar fi blocat în baia apartamentului, fiind „salvați” tot de cel care o incendiase pe Valentina.

Recent a apărut o altă informație care, dacă se confirmă, poate contribui consistent la verdictul instanței. Există voci care susțin că, după ce a incendiat-o pe fosta iubită, deși se afla sub influența alcoolului și a unor substanțe cu efect psihogen, Cosmin a realizat ce a făcut. El și-ar fi sunat un prieten din Anglia, căruia i-ar fi spus să îi cumpere bilet pentru a putea fugi din țară.

Aceleași voci mai vorbesc despre faptul că suspectul de omor, o tânără și alte două persoane ar fi fost zărite în zona străzii Independenței, îndreptându-se, probabil, către locuința băiatului sau a unei martore.

Cert este că tânărul Cosmin D. nu a mai apucat să-și pună în aplicare planul de scăpare după abominația comisă. El a fost ridicat de polițiști și dus la audieri, de unde nu a mai văzut libertatea până în ziua de astăzi.

Cosmin D. a fost reținut și, ulterior, arestat pentru o perioadă de 30 de zile, tânărul aflându-se astăzi în arestul IPJ Buzău. Pe 25 martie el va fi din nou prezentat instanței în vederea prelungirii mandatului de arestare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close