Fără categorie Știrile zilei

ACCIDENT: „Îi atârna capul în afara mașinii”. Cum au reacționat oamenii

Mai există omenie? Viorel Săraru, un fotograf din Buzău, a relatat un caz dramatic, în urma căruia te întrebi dacă mai există empatie și simț civic.

Un Logan condus de un bărbat de 77 de ani a fost spulberat de un TIR pe DN 1B, în dreptul intersectiei cu drumul care duce la Dealul Viei. Culmea este că nimeni nu a sunat la 112.

„Veneam de la Ploiești pe la orele 14.00, in dreptul bornei kilometrice ce indica distanța de 3 km până la Ulmeni văd pe partea mea stângă, la 200 de metri de mine, un TIR în șanț, pun avariile și opresc cât mai pe dreapta. În fața mea vreo trei turisme oprite și un TIR. „Să vezi că e accident” zic și mă dau jos să văd ce este. Ajungând langă TIR-ul din șanț văd pe soferul acestuia vorbind la telefon agitat „- Mi-a ieșit în față, nu am putut face nimic!” apoi a înjurat strașnic.

[highlight]Mai în față, la vreo 20-25 de metri, pe partea dreaptă către Buzău, cu fața către Ploiești, în șanț și boțit zdravăn, un Logan alb model nou, din care se vedea capul unui bătrân (era la volan) atârnând în afara mașinii. Mișca ușor și pierdea sânge. [/highlight]La locul accidentului era un echipaj de poliție ce se afla în patrulare, polițista era cu telefonul în mână. O întreb dacă a anunțat Ambulanța și îmi spune că doar a ajuns. Întreb pe cei 7-8 care erau adunați acolo dacă a anunțat cineva la 112, dar nimeni nu răspunde. Se uitau ca la spectacol, fără pic de reacție. Nu sunase nimeni la 112, lucru confirmat ulterior. Sun la 112 și întreb dacă a fost semnalat accidentul dând date exacte asupra locului și victimei.

Trec 14 minute și apar 2 ambulanțe și un echipaj de la ISU. Ce vreau să scot în evidență: NIMENI nu a sunat la 112 până să ajung eu, numeni nu avea de gând să sune. Polițista suna la dispeceratul Poliției, iar viața victimei se scurgea pe fiecare secundă. Cei cu TIR-urile ce veneau dinspre Buzău ocupaseră ambele benzi încercând să treacă și blocând și mai tare șoseaua îngustă. Nu există (poate spun vorbe mari) SPIRIT CIVIC! Fraților, victime putem fi oricare din noi, dacă stai și te uiți ca la spectacol nu ajuți! Măcar lăsați loc echipelor de intervenție! Sunt dezamăgit de ce am văzut și oripilat de reacția oamenilor”, a povestit Viorel Săraru.

Septuagenarul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău în comă de gradul III. Prognosticul medicilor privind evoluția sa rămâne rezervat.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Soferul din Logan este din Arges si este vecinul meu. Sunt trist sa vad aceasta stire. Avea Logan-ul cumparat de cativa ani si se mai ducea de ici-colo. Am ramas mirat cand am auzit ca era in Buzau la momentul accidentului. Si mai pacat daca lumea nu sare in ajutor. Din ce stiu este destul de grav insa sper sa scape

  • Santem o tara de jigodii imputite,numai cu ochii dupa furat,in rest sa ajutam pecmva nu ne duce capul,dar laprostii si ras de unul si de altu,santem primi,o tara de analfabeti,tarani,vacari,retardati mintal si analfabeti,tara lu papura voda,asta santem.