Știrile zilei

Acțiune pe linie silvică, a polițiștilor buzoieni

În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu personal silvic din cadrul Gărzii Forestiere Buzău şi Directiei Silvice Buzău, au  efectuat controale pe linia verificării legalităţii depozitării şi transporturilor de materiale lemnoase. 

Cu această ocazie, au fost verificate 37 de autovehicule ce transportau material lemnos, precum și operatori economici ce avea ca obiect de activitate prelucrarea, depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În 10 din cazuri, șoferii au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, întrucât aceștia nu au putut prezenta polițiștilor documente de proveniență/de transport pentru materialul lemnos.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Secției de poliţie rurală Pârscov au depistat pe DJ203L o autoutilitară condusă de către un brăilean în vârstă de 44 de ani, în timp ce transporta materilal lemnos de foc din specia anin și pin.

Cu ocazia controlului, conducătorul auto a prezentat documente de proveniență doar pentru o parte din cantitatea de material lemnos.

Bărbatul a fost sancţionat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În totalitate a fost confiscată şi predată reprezentanţilor silvici o cantitate de aproximativ 25 mc de material lemnos, estimat la valoarea de 4900 lei.

Totodată, în cadrul activităţilor  desfăşurate s-a avut în vedere modul de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, fiind aplicate

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. 10 din 37 inseamna ceva mai mult de 25%. Deci chiar in vreme de criza, se fura intre un sfert si o treime din totalul lemnului taiat.
    Astia nu ar putea fi „carantinati” preventiv asa, macar 30 de zile, INAINTE de intocmirea dosarului penal? Poate s-ar mai speria.
    Desi nu cred: se pare ca „papusarii” sunt sus, sus de tot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: