Știrile zilei

Activist bătut în curtea primăriei. Liderii PSD Buzău condamnă gestul

Liderii PSD au reacționat după apariția imaginilor în care Robert Gabriel Nițu este bătut cu bestialitate în curtea primăriei Vadu Pașii.

A fost știrea zilei, însă media a fost zgârcită cu reflectarea ei. Vorbim despre o filmare în care patru bărbați, din câte se pare angajați ai Primăriei Vadu Pașii, lovesc cu pumnii și cu picioarele un cetățean care se autointitulează „activist civic”. Asta în timp ce psihologii, consilierii școlari și oamenii legii încearcă din răsputeri să descurajeze comportamentele violente și să asigure un climat de liniște și bună înțelegere.

Astăzi, liderii partidului de opoziție din Buzău au reacționat după apariția în spațiul public a filmării în care mai mulți angajați ai Primăriei Vadu Pașii bat cu bestialitate un activist civic. În cadrul conferinței de presă a PSD s-a abordat și subiectul „ținut la sertar” de principalele publicații din Buzău.

Dacă presa buzoiană a fot rezervată în privința tratării subiectului, politicienii opoziției, adică cei ai PSD, au condamnat gestul primarului din Vadu Pașii, care ar apărea în imagini lovind cu piciorul un bărbat căzut la pământ.

Primul partid care a reacționat a fost PSD, care, prin vocea deputatului Romeo Lungu, a condamnat gestul edilului:

„Condamn gestul primarului de la Vadu Pașii. Eu am văzut în filmare primarul și încă doi-trei consilieri cum băteau – și pentru mine este de neimaginat cum în administrația locală există oameni care bat un jurnalist, un activist civic sau un cetățean. Eu condamn aceste gesturi ale aleșilor locali, indiferent dacă sunt de la PSD sau PNL. Aștept ca cei de la PNL să iasă public așa cum au ieșit și cu primarul de la Pietroasele, acolo unde niște doamne mai în vârstă și-au pus păturica în târg și au fost „condamnate” că de ce vând zarzavat pe o păturică în târg. Să iasă public sau să-i cheme pe cei doi primari la sediu și să le spună să nu mai bată oamenii prin sat.”, a spus deputatul Romeo Lungu.

A urmat senatorul Lucian Romașcanu, care a avertizat că și jurnaliștii ar putea deveni victima acestor ieșiri violente.

„Dacă noi toți și media nu condamnă acest gest și cu foarte mare fermitate, pe lista de descărcare a nervilor vor fi și jurnaliști. Pentru că ei sunt cei care, aparent, în mintea unora ca acest om, deranjează cel mai tare.”, a spus senatorul buzoian.

Chiar și așa, publicațiile din Buzău nu s-au grăbit să relateze despre cazul bărbatului bătut, acum trei luni, de mai mulți angajați ai Primăriei Vadu Pașii.

  • Primarul din Vadu Pașii nu comentează imaginile apărute.

Contactat de publicația noastră, primarul Gheorghe Firon a precizat că deocamdată se fac verificări și că nu comentează imaginile apărute.

Nici președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, nu a vrut să comenteze pe marginea imaginilor apărute în spațiul public:

„Nu comentez imaginile, cred că e cazul să lăsăm organele de anchetă să își facă treaba. (…) Da, domnul primar Firon este și vicepreședinte PNL, iar asta pentru că este primarul celei mai mari comune din Buzău. Nu cred că trebuie să stigmatizăm un om pentru o faptă pe marginea căreia încă nu s-a pronunțat justiția.”, a precizat deputatul Gabriel Avrămescu.

Iată imaginile apărute ieri, precum și pe cele de acum trei luni, realizate de victimă imediat după ce a încasat bătaia.

Articolul de față reprezintă o opinie și nu își propune să arate cu degetul. Justiția este singura care trebuie să decidă asupra vinovăției sau a lipsei de vinovăție a părților. De asemenea, fiecare publicație sau persoană este liberă să abordeze orice temă preferă.loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button