ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Activitatea secției de cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, aproape de colaps

S.O.S. Cardiologia! Cum arată graficul gărzilor la una dintre cele mai importante secții ale Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Activitatea secției de cardiologie de la cel mai mare spital buzoian este la un pas de suspendare, după ce ultimii doi medici de aici și-au anunțat intenția de a demisiona. Între timp, numărul paturilor din secție a fost redus, în luna august pe cardiologie existând numai patru gărzi.

Lipsa medicilor își pune serios amprenta asupra activității Spitalului Județean de Urgență Buzău, iar cei care suferă cel mai mult sunt pacienții. Pe secția de cardiologie, mai lucrează astăzi doar doi medici: dr. Irina Negoiță și dr. Gabriel Nicolai. Aduși cu mare greutate la Buzău de conducerea spitalului, cei doi vor acum să plece către alte unități spitalicești sau către clinicile private.

Problema este că SJU Buzău riscă să rămână fără medici pe secția de cardiologie, motiv pentru care echipa managerială ia în calcul suspendarea activității acesteia. O primă măsură a fost luată acum câteva luni, când, din dorința de a le ușura munca celor doi medici cardiologi, au redus numărul paturilor din secție de la 70 la 40.

  • Așa arată graficul gărzilor pe luna august la secția de cardiologie:

De pildă, în luna august au existat doar patru gărzi pe secția de cardiologie, iar numeroși pacienți au fost trimiși acasă sau, în cazuri mai fericite, către spitale din București, Problema este că nu toți pacienții au avut suficiente argumente (a se citi „pile și relații” – n . red.) pentru a ajunge la un spital din capitală, motiv pentru care ajung, la două-trei zile, cu stări de rău la Unitatea de Primiri Urgențe.

Conducerea spitalului speră să îi convingă pe cei doi medici să rămână aici, deși ambii au anunțat că vor demisiona, începând cu 1 octombrie. Ei s-ar fi plâns de volumul uriaș de muncă, dat fiind că trebuie să țină pe umeri activitatea unei secții care ar avea nevoie, în mod normal, de cel puțin opt medici.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button