Utile

Activități creative pentru copii în Buzău și în împrejurimi – 3 idei la îndemână în vacanța de vară

Studiile cercetătorilor arată că jocul este activitatea preferată de copii și implicit, tot ce este sub formă de joc îi atrage. Copilul se joacă tot timpul și cu siguranță ai observat asta. Se joacă în curte, în parc, la școală, se joacă în casă sau în vacanță, dar ce nu știe el, este că în tot timpul în care se joacă, învață ceva. Aici intervine distracția, pentru că în general, învățarea este asociată cu școala. 

Când anul școlar se încheie și începe vacanța, joaca ia locul temelor lungi și de cele mai multe ori obositoare. Poți uita de ele pentru trei luni și îți poți lăsa copilul să se joace liniștit. Specialiștii afirmă că jocul îl dezvoltă armonios atât emoțional, cât și cognitiv. În același timp, se consolidează și relația dintre el și prieteni, colegi, dar și relația dintre voi. Poți interveni în joaca copilului, fără a-i da impresia că îl ghidezi, printr-un simplu truc. Găsește activități pe care el să le perceapă ca fiind o joacă, dar care să-l ajute să dobândească noi cunoștințe în domenii diverse. 

Iată 3 activități la îndemână prin care poți combina joaca cu învățarea pe parcursul vacanței de vară

  • Joaca printre roci la Muzeul Chihlimbarului 

Muzeul Chihlimbarului este o variantă bună pentru o plimbare amestecată cu puțină istorie. Plimbarea înseamnă distracție, dar o distracție benefică în acest caz. 

Copiii află și rețin că:

  • această rășină cu nume dificil de pronunțat este de fapt o rășină de copac fosilizată;
  • este considerată o piatră prețioasă;
  • singurul loc unde s-a exploatat chihlimbar în țara noastră este chiar în Buzău, locul unde ei trăiesc.

Pe lângă pietrele prețioase, copiii văd și alte roci, unelte de prelucrare sau bijuterii. Muzeul se află în Colți, județul Buzău și este singurul loc public de acest gen din România. 

  • Cursuri de vară 

Cursurile sunt o altă opțiune pentru a canaliza energia copilului tău către activități care să-i aducă beneficii pe termen lung.

Dacă îi place limba engleză și cauți alternative pentru a învăța mai ușor, echipa Mayflower-centre.ro a dezvoltat cursuri de vară pentru copiii cu vârste cuprinse între 6-8 ani și 9-12 ani. 

O vacanță de două săptămâni în București îl va ține activ într-un program de jocuri, concursuri, cântece și povești, care îi vor permite să învețe și să comunice mai ușor în engleză.

În același timp, Bucureștiul are multe de arătat. Poți îmbina ușor utilul cu plăcutul în timpul rămas. 

  • Picnic cu zimbri 

Ceva mai departe, dar deloc de ratat, Valea Zimbrilor (în Acriș, Vama Buzăului) este un loc perfect de ieșit cu copilul în aer liber. Leagănele existente acolo și peisajul de munte creează cadrul potrivit pentru o gustare în mijlocul zimbrilor.

Pot fi văzute în același loc căprioare și cerbi. Alege o zi însorită și planifică o mică excursie. Ia și ceva fructe cu tine. După o astfel de ieșire, copilul tău nu va putea confunda zimbrul cu orice alt animal înrudit. 

Cum ar putea să învețe mai bine despre animale sălbatice decât înconjurat de ele? 

Nu uita însă, că trebuie să ții cont și de dorințele copilului. Vei ști astfel ce este potrivit pentru el și vei face alegerile bune. 

Acestea fiind spuse, nu există bariere de care să nu treacă jocul, fie ele și în învățarea unei limbi străine. Activitățile care îi aduc plăcere pot contribui mai mult decât îți poți imagina la dezvoltarea copilului tău și la relația dintre voi. 

Ajută-l să se joace!

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Sau va puteti distra contra cost in Aventura in parcul Crang in zona spatiului PUBLIC de 500mp ocupat de o firma privata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button