CORONAVIRUSȘtirile zilei

ACUM: Emoții mari, pentru angajații Spitalului Județean de Urgență Buzău

În următoarele ore, sute de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Buzău vor aștepta cu sufletul la gură rezultatele testelor rapide care vor releva dacă sunt sau nu infectați cu noul COVID-19.

Începând de astăzi, medicii, asistentele și infirmierele din Spitalul Județean Buzău pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. În total, Buzăul a achiziționat 4000 de teste rapide ce urmează să fie folosite pentru verificarea cadrelor medicale.

Testarea va începe în curând, iar primii care vor afla daca au fost infectați sunt angajații de la Unitatea de Primiri Urgențe, urmați de cei din secțiile de boli infecțioase și pneumologie.

Potrivit directorului SJUB, Claudiu Damian, până la acest moments-au trimis adresele către șefii de secție și, în funcție de solicitări, începând cu secțiile de foc, care intră în contact direct ( Primiri, UPU, Infecțioase, Pneumologie, ATI și secțiile chirurgicale) vor fi cei care au prioritate pentru testarea imediată, în cascadă, și pentru celelalte secții, în funcție de solicitare. (..) Nu se va stabili o zi! Fiecare secție îmi va da numărul, fiecare secție își va face testarea pe personalul său propriu, iar, la sfârșit, vom ști ce și cum, ținând cont că aceste teste rapide au un rezultat în 15 minute”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Buna ziua! PROBABIL VOR URMA INFORMATICIENII! Sunt un cadru didactic din judetul Buzau, as dori sa va semnalez un fapt ce se poate transforma intr-o adevarata bomba biologica pentru judetul Buzau, in acest context cand Romania se afla scenariul 4 si cand toata lumea traieste sub indemnul „stati acasa!”. Concret, la cererea prefecturii judetului Buzau,a DSP Buzau, precum si a ISJ Buzau, toti informaticienii din judet(unii avand doar un sfert de norma ca informatician) sunt programati prin rotatie sa mearga la sediul DSV Buzau pentru introducerea unor date legate de situatia COVIT-19 din judet (ceea ce n-ar fi o problema in conditii normale), deși mai simplu ar fi fost ca o persoana sa faca scanări la aceste documente, iar ceilalti sa le introduca de acasa, astfel s-ar fi evitat punerea pe drumuri a oamenilor. Grav este ca acestor informaticieni nu li s-a asigurat o minima protectie acolo(nu masti, nu dezinfectanti, ei venind pana vineri cu laptopurile si prelungitoare de acasa, iar cand au intrebat de aceste lucruri au primit raspuns: „de ce nu ati cerut?, cereti si vi se va da!”), intrand in mod direct in contact cu doctorii, si alti potentiali infectati. Am vorbit despre acest fapt ca despre o BOMBA BIOLOGICA pentru judet, deoarece acesti informaticieni vin din foarte multe localitati, unii mergand chiar si 80-90 km, iar daca unul din ei este infectat avand in vedere usurinta si rapiditatea transmiterii coronavirusului, si faptul ca incepand de vineri 27.03 se lucreaza pe un singur calculator, se va raspandi IN TOATE LOCALITATILE de unde vin ei. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: