CulturăRâmnicu SăratȘtirile zilei

Acum, la Râmnicu Sărat: „Ne apropiem cu pași repezi”

Centrul municipiului Râmnicu Sărat s-a gătit de sărbătoare, căci astăzi a fost gazda unui eveniment de excepție: dezvelirea bustului sopranei Florica Cristoforeanu, o personalitate marcantă a muzicii românești și o adevărată emblemă a acestui oraș.

Astăzi, reprezentanții Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat au postat o serie de fotografii din piațeta Casei de Cultură, acolo unde, la ora 13:30, au fost așteptați invitați de marcă de la București. Printre ei, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, directorul Operei Naționale București, dirijorul, Daniel Jinga, precum și alți invitați de seamă.

Ne apropiem cu pași repezi de momentul dezvelirii bustului Sopranei Florica Cristoforeanu, amplasat în parcul din Piațeta Centrului Cultural, care-i poartă numele. Un eveniment de gală, la care sunt așteptați să ia parte: Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, Directorul Operei Naționale București, dirijorul, Daniel Jinga, precum și alți invitați de seamă. Scaunele sunt pregătite! Emoțiile se adună! Vă așteptăm!”, au scris pe Facebook reprezentanții municipalității. (FOTO)

Florica Cristoforeanu a fost o soprană de excepție, apreciată la nivel național și internațional pentru vocea ei unică și interpretările memorabile. Cariera sa muzicală a fost impresionantă, iar talentul și pasiunea cu care a cântat au rămas în inimile ascultătorilor de-a lungul anilor.

Bustul Floricăi Cristoforeanu este un omagiu adus contribuției sale deosebite în domeniul muzicii și este amplasat în centrul municipiului, ca o amintire vie a talentului și dedicării sale pentru arta cântului. Este o marcă a recunoașterii și respectului pe care orașul Râmnicu Sărat îl are față de această personalitate excepțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button