Politică

Acuzații de mită electorală, într-o comună din Buzău

Nici nu s-a stabilit bine data alegerilor, că unele forțe politice și-au și croit drum către porțile alegătorilor, în speranța că gestul le va fi răsplătit la urne. La Vâlcelele, micuța comună din extremitatea nord-estică a județului Buzău, ar fi început deja sarabanda sacoșelor…electorale. 

Liviu Bărăgan, om de afaceri din comună și un apropiat al puterii locale reprezentate de PSD, acuză principala forță de opoziție, PRO România, că și-a început deja campania electorală împărțind sacoșe cu dulciuri sub pretextul zilei de 1 iunie.

În mod paradoxal, acțiunea a avut loc pe 6 iunie,  iar cei care au coordonat-o le-ar fi spus beneficiilor că sacoșele sunt de la Victor Ponta:

„În data de 6 iunie, actualul viceprimar, Bardaș Nicu, împreună cu Buturugă Violeta si Bălan Cosmin au împărțit în localitatea Vâcelele pomeni electorale sub pretextul zilei de 1 Iunie. Pungile conțineau 1caiet, 1 pix, un lipici, un pachet de biscuiti, o cutie de Fanta și o ciocolată. Mi s-a părut cu totul deplasată acțiunea celor de la PRO România,  mai ales că oamenii au întrebat de unde sunt aceste pungi, iar ei au afirmat că sunt din partea domnului Victor Ponta, care – vezi Doamne – a venit personal și le-a adus la Vâllcelele, dar din păcate nu a avut și timp să le înmâneze copiilor.

Aceeași sursă arată că reprezentanții PRO România le-au oferit adulților câte o mască medicală, spunându-le mai mult sau mai puțin voalat să-i voteze pe candidații echipei lor.

La Buzău, lupta dintre PSD și PRO România se anunță una acerbă în contextul apropierii alegerilor locale. Deși inițial s-a crezut că PRO România va face alianță cu social-democrații, astăzi este clar că cele două formațiuni vor merge pe drumuri separate.

Mai mult decât atât, partidul lui Victor Ponta a demarat la Buzău o campanie agresivă împotriva primarilor PSD, lucru cumva explicabil dacă este să luăm în calcul aspirațiile liderilor PRO în cadrul primului examen important de la apariția formațiunii pe scena politică.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button