PoliticăȘtirile zilei

Acuzații grave la adresa PNL Buzău: „S-a întocmit o listă”

Deputatul buzoian Romeo Lungu lansează acuzații grave la adresa liderilor PNL Buzău, care ar fi început deja să creeze lista cu noii directori de școli ce urmează a fi numiți politic începând cu 1 septembrie 2021. Reamintim că legea ce oferea transparență în numirea directorilor de școli, eliminând IȘJ-urile din procesul decizional, a fost întoarsă la Parlament de către președintele Klaus Iohannis, care oferă astfel pe tavă 91.771 de posturi de directori.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la sediul PSD Buzău, deputatul Romeo Lungu a vorbit despre ipocrizia PNL, care una zice și alta face, dar și despre schimbarea politică a directorilor de școli. Potrivit spuselor deputatului social-democrat, după ce a îndepărtat sute de directori în mijlocul anului școlar, în plină pandemie, PNL se pregătește să își numească propriii oameni în toate școlile din Buzău. În acest sens, ar fi fost făcută și o listă:

„Am aflat și eu, tot din interior, că s-au făcut deja niște liste cu directori propuși din luna august. (…) În august se termină mandatele tuturor directorilor din unitățile de învățământ. Să le prelungească mandatele actualilor directori, iar în octombrie, atunci când au loc concursurile, oricine poate candidat la funcția de director, dacă îndeplinește condițiile.”, a spus deputatul Romeo Lungu.

La rândul său, senatorul PSD Lucian Romașcanu a criricat decizia președintelui Iohannis de a retrimite Parlamentului legea care prevedea numirea directorilor de către consiliile de administrație, și nu de inspectoratele școlare. Parlamentarul buzoian a vorbit și despre „România educată”, pe care o consideră un fel de formă fără fond:

„România Educată nu poate da direcții pentru că nu are direcții. Sunt aberații peste aberații. Legat de faptul că au schimbat – și electronul nr. 2 (Vlad Pufu sau Gabriel Avrămescu – n.red.) a fost portdrapelul schimbării directorilor prin județ și prin municipiu – cred că este o abordare care ține și de ceea ce spunea domnul Ciolacu de domnul Orban: Omul e dinozaur politic; el așa a învățat, din ’90, să facă treaba. Noi ne schimbăm venim cu idei noi, încercăm să ne reformăm. Ei au rămas pe stil vechi: Ei sunt la putere, ei trebuie să facă”, a spus, printre altele, senatorul PSD Lucian Romașcanu.

  • Președintele PNL Buzău neagă acuzațiile

Contactat de Reporterbuzoian.ro, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a negat că partidul său ar fi întocmit vreo listă pentru numirile din toamnă:

„Nu este nimic adevărat din ce spun domnii de la PSD; sunt niște minciuni ordinare. Poate că în asta se regăsesc dumnealor, pentru că noi nu am făcut asa ceva. Le solicit public să prezinte dovezile care susțin aceste afirmații complet neadevărate.” a spus liderul PNL Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: