Sport Știrile zilei

Adevărul despre cine a ÎNGROPAT Gloria Buzău, echipa fanion a orașului

S-a vorbit mult despre Gloria Buzău. S-a spus că FRF a fost prima care vrut să-i guste din colivă, că PSD și-a băgat și el coada (?!), că Primăria a asistat nepăsătoare la ultima suflare a clubului din Crâng. Alții au zis că Ion Viorel și trupa lui au îngropat Gloria de mult, încă de când au hotărât să piardă meciuri pe teren, ca să câștige bilete la pariuri.

Oricum ar fi, în aceste ceasuri, la înmormântarea Gloriei Buzău, pe care sincer să fiu, am prețuit-o ca oricare alt buzoian adevărat, se cuvine să spunem și noi câteva cuvinte.

loading...

Gloria Buzău nu e nici a lui Ion Viorel, nici a jucătorilor, nici a PSD/PNL/PMP/PRM/PNȚ-ului, nici a pariorilor și nici a FRF-ului. Gloria Buzău e a buzoienilor care au spart semințe de la Kasandra pe treptele stadionului, care s-au cățărat pe tribună ori pe blocurile vecine ca să urmărească, cu sufletul la gură, meciurile roș-albaștrilor sau care au întrebat, măcar o dată-n viață, „-Ce-a făcut Gloria azi în deplasare?..”

Gloria Buzău nu e nici a lui Boșcodeală, nici a lui Toma, nici a lui Neagu. Ba chiar am senzația că ultimii doi sunt un pic străini de treaba din Crâng, iar primul a și dat niște bani pe acolo, pentru ca echipa să poată supraviețui, „afacere” pentru care se și află acum acasă, cu o hârtie pe care scrie „3 ani cu suspendare”. Dar na, niciun bine nu trebuie să rămână nepedepsit. Gloria Buzău e -sau era – singura care mai dădea dovadă că aici s-a jucat, cândva, fotbal adevărat, și că performanțele ar putea fi repetate oricând.

Numai că, vedeți dumneavoastră, clubul are niște șefi și un buget. Iar azi, când unica măsură e banul, iar competiția e al naibii de strânsă, pur și simplu trebuie să fii puternic pentru a rămâne în joc. Iar uneori, când ți se pare că lupta e pierdută, să-ți aduci aminte că înainte de tine au fost unii care jucau pentru onoare sau pentru o ladă de bere. Gloria de azi a cedat fără luptă.

Finalul de sezon este dezastruos pentru clubul nostru. Problemele financiare sunt multe. Gloria e în faliment, iar antrenorul și vreo 14 jucători sunt suspendați pentru că ar fi aranjat niște meciuri. Yep, deși ne doare s-o spunem, Gloria e la pământ. Cu toate astea, mi-ar fi plăcut ca, la ultimul meci, chiar dacă știam că o să ne trimită în Liga a V-a, să ne batem. Să nu pierdem fără luptă. N-a fost așa.

Adevărul despre Gloria Buzău?! E scris în inimile noastre, de unde nu poate fi retrogradat și nici jucat la pariuri.

Pe larg, despre acest subiect, a scris Andrei SOLOMON: „Resemnare totală la Gloria. Au zis pas barajului, urmează Liga a V-a.”

 

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5