Știrile zilei

ANUNȚ privind taximetria din Buzău | „Oamenii să nu intre în panică”

Adrian Dîrnea, unul dintre cei mai cunoscuți proprietari de taxi din Buzău, a anunțat că taximetriștii au căzut de comun acord ca niciun șofer să nu circule cu tariful maximal aprobat luni de consilieri, adică 5.2 lei pe kilometru.

La mai bine de un an de zile de când taximetriștii au depus la primărie memoriul privind modificarea prețurilor, deliberativul local a decis să dezbată și să voteze proiectul de hotârâre privind majorarea tarifelor pentru taximetrie. Potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal de luni, tariful maximal va fi de 3,5 lei/km, cu un leu mai mult decât este în prezent. De asemenea tariful pe timp de noapte va fi plafonat la 5,2 lei/km.

Cu toate acestea, Adrian Dîrnea – una dintre vocile puternice ale taximetriei buzoiene – a anunțat că niciun coleg nu va adopta noul tarif, cu atât mai puțin pe cel de pe timp de noapte:

„Oamenii nu trebuie să intre în panică. Mulți dintre clienții noștri s-au întrebat dacă taxiul în Buzău se va scumpi atât de mult. Categoric nu. Deși tarifele noastre nu au mai fost modificate de ani de zile, fiind majorate abia acum, trebuie să știți că NICIUN coleg nu va adopta noul tarif de 5,2 lei pe kilometru. Noi, cei peste 400 de taximetriști, am căzut de acord să mergem cu tarifele de 3 lei pe timp de zi și 3,5 lei pe timp de noapte. E mai mult decât decent, în condițiile în care cheltuielile noastre au crescut enorm, iar majorarea adoptată de noi e de doar 50 de bani per kilometru.”, a transmis Adrian Dîrnea.

Tarifele practicate de taximetriştii din Buzău au fost modificate luni, la cererea acestora. De luna aceasta, tariful maximal pe timp de zi va fi de 3,5 lei/km, iar pe timp de noapte, de 5,2 lei/km, inclusiv T.V.A.

Aceste modificări sunt justificate de taximetrişti prin faptul că au crescut costurile de manoperă ale serviciilor de întreţinere autovehiculelor şi totodată ale pieselor şi consumabilelor, iar preţul carburantului s-a mărit foarte mult de când au fost stabilite vechile plafoane.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close