PoliticăȘtirile zilei

Președintele Camerei Deputaților, anunț despre un aeroport civil, la Buzău

Sunt șanse mari ca un nou aeroport civil să fie construit în România. Anunțul a fost făcut de către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în cadrul unei ceremonii organizate la Buzău, cu prilejul Zilei Aviației. 

În cadrul discursurilor rostite în timpul ceremoniei, autoritățile au subliniat necesitatea construirii unui aeroport civil la baza aeriană militară de la Boboc. La rândul său, președintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat presei ca aeroportul ar putea fi construit la Boboc, lângă aeroportul militar deja existent.

Un astfel de proiect ar repune Buzăul pe harta economică a țării și ar crește șansele ca acesta să se dezvolte multilateral și durabil.

„Începem demersurile pentru un aeroport civil, lângă aeroportul militar, întâi de marfă cargo. O să vorbim şi cu doamna premier, şi cu ministrul Apărării. Erau începute anumite discuţii şi o să le continuăm.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Construirea unui terminal civil în cadrul aerodromului de la Boboc nu este o temă nouă. Autoritățile locale au mai avansat această idee încă din campania electorală pentru alegerile locale din 2016, însă ea a părut din capul locului una fantezistă.

În contextul actual însă, în care liderul Camerei Deputaților și-a declarat sprijinul pentru un astfel de proiect, construirea aeroportului civil la Boboc nu mai pare deloc o fantezie.

(Cosmin Șontică)

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button