AdministrațieEconomic

Afacere cu iz politic și bani europeni, motiv de anchetă DNA la Primăria Gura Teghii

Primăria Gura Teghii a devenit ținta procurorilor DNA Ploiești, care anchetează modalitatea în care au fost obţinute şi folosite fonduri din bugetul Uniunii Europene în cadrul unui proiect de canalizare şi asfaltare în comună.

Conform colegilor de la  telegrama.ro, în acest dosar se efectuează acte de urmărire faţă de faptă, existând suspiciunea că s-au folosit documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.83305fcfa9c29a986ed6cea3440e3e10_XL

Licitaţia pentru atribuirea proiectului „Canalizare, staţie epurare și îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local în satul Gura Teghii, comuna Gura Teghii, judeţul Buzău” a avut loc în anul 2009, aşa cum reiese de pe site-ul e-achizitii.com, şi a fost atribuită, conform presei locale buzoiene, societăţii unui important parlamentar. Este vorba despre Ghecon Construct, unde deputatul Constantin Mazilu deţinea la acea vreme 90 la sută din capital.

  • La mijloc sunt 3.4 milioane de euro, bani europeni, obținuți de firma ex-pesedistului Mazilu, care a încasat banii pentru două contracte de construcții: unul pentru modernizarea unui drum comunal, iar celălalt, pentru introducerea canalizării în comună.

Până la această oră, procurorii DNA Ploieşti nu au confirmat şi faptul că în dosarul aflat în cercetare este vizat şi deputatul UNPR.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button