Economie&BusinessȘtirile zilei

Afacerea anului la Buzău | Nu poți da greș cu asta!

Visul oricărui antreprenor este de a construi o afacere de lungă durată, care să îi aducă un profit constant și fără prea multă bătaie de cap. Progresul tehnologic și traiul în viteză al românilor par să fi făcut posibil acest lucru, iar Buzăul nu reprezintă o excepție.

Spălătoria „cu fise” reprezintă, de bună seamă, o afacere care a înflorit în ultimii ani la Buzău. Fără a fi expert în economie, oricine poate face un calcul simplu al profitabilității acestui gen de afacere care atrage tot mai mulți investitori. Și, pe bună dreptate, câteva zeci de mii de euro anual dintr-o afacere în care nu trebuie să muncești prea mult nu sună deloc rău.

  • Cum funcționează?

Investiția minimă necesară unei spălătorii în regim „self-service” cu cel puțin patru piste poate depăși 30.000 de euro, însă costurile sunt amortizate în primele 12 luni. Cu un preț de 2.5 lei / fisă, orice posesor de autoturism e tentat să își spele mașina singur, decât să piardă timp la spălătoriile clasice.

Numai anul acesta, în municipiul Buzău s-au deschis trei noi spălătorii cu fise, iar afacerea îi atrage și pe investitorii din mediul rural. O astfel de spălătorie a fost deschisă de curând pe DN 10, venind în sprijinul locuitorilor de pe Valea Buzăului.

În municipiul Buzău există în total zece spălătorii cu fisă. Ultima deschisă este cea situată pe Șoseaua Spătarului, care dispune de șapte piste de spălare. Înaintea ei, o spălătorie de pe strada Transilvaniei a decis să renunțe la operatori și să implementeze sistemul self-service.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close