Știrile zilei

Agresorii de la „Garofița”, arestați la graniță | Voiau să fugă din țară

Polițiștii buzoieni au arestat doi tineri bănuiți de implicare în atacul de la barul Garofița, soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Oamenii legii cred că cei doi tineri – în vârstă de 20 și, respectiv 27 de ani – voiau să părăsească țara.

Bătaia a avut loc pe 20 mai, la un bar de pe bulevardul Unirii. Atunci, un buzoian de 38 de ani a fost atacat cu bâtele de trei indivizi. Victima s-a refugiat în interiorul localului, unde agresorii au continuat să-l lovească cu bestialitate, lăsându-l inconștient.

Bărbatul a supraviețuit loviturilor, însă a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare. Atacatorii s-au făcut nevăzuți, iar polițiștii au pornit de îndată pe urmele lor.

La nici 24 de ore, oamenii legii au prins și reținut un prim suspect, un buzoian în vârstă de 24 de ani. După exiprarea ordonanței de reținere, instanța a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile.

La trei zile de la producerea evenimentului, polițiștii au mai prins un suspect, care se pregătea să iasă din țară. Un al treilea atacator a fost reținut ieri, tot în vestul țării, existându suspiciunea că acesta voia să fugă din România.

Pentru că pe numele lor fuseseră emise mandate de arestare preventivă, polițiștii i-au adus la Buzău și i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ.

„(…) În baza mandatelor de arestare preventivă emise în lipsă de către Judecătoria Buzău pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere, cei doi au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

Cei doi au fost prinşi succesiv, la data de 23 mai, respective 30 mai a.c. în zona de vest a ţării, existând suspiciuni că intenţionau să părăsească teritoriul României pentru a se sustrage urmăririi penale.

Reamintim că o altă persoană, cu privire la care s-a stabilit a fi implicată în altercaţia din ziua respectivă, a fost prinsă la mai puţin de 24 de ore, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru aceleaşi infracţiuni enumerate mai sus.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S. din cadrul Poliţiei Române.”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: