Utile

Ai o grădină mare de legume, dar nu găsești cumpărători? Iată cum îți poți vinde produsele!

Ai investit timp și bani în instalarea de sere, solarii și sisteme de irigații pentru a dezvolta o afacere cu legume crescute în grădina ta, dar nu te bucuri de cererea la care ai fi sperat? Dacă singura cale prin care îți vinzi produsele este expunerea produselor la poarta grădinii sau într-o piață locală, atunci trebuie să te îndrepți și către alte modalități de a ajunge la clienți.

Afacerile de acest tip au succes în general deoarece, în ultimii ani, oamenii au devenit mai interesați de calitatea alimentelor pe care le consumă, optând pentru produsele bio, organice, provenite din agricultura autohtonă, chiar dacă prețul este mai ridicat decât al celor obișnuite, provenite din import. Așadar nu ar trebui să îți fie greu să găsești cumpărători, dar trebuie să depui efort la început, până îți faci numele cunoscut și îți câștigi clienți fideli.

Iată ce poți face pentru a găsi mai mulți cumpărători cărora să le vinzi legumele din grădina ta:

Colaborează cu restaurante

Multe restaurante au început să colaboreze cu micii fermieri și agricultori, deoarece calitatea preparatelor servite clienților depinde de calitatea materiei prime. Astfel, îți vei putea vinde produsele, în primul rând,  către acei operatori economici care au meniurile cât mai naturale, vegetariene sau de regim, precum și celor care nu au acest specific, dar au nevoie de legume proaspete în fiecare zi.

Asociază-te cu alți producători

Vânzările în piața locală nu sunt suficiente pentru a-ți dezvolta afacerea, iar dacă ai o producție foarte mare, oferta va fi mai mare decât cererea, ceea ce îți poate cauza pierderi. În acest caz, o soluție foarte bună este să te asociezi cu alți producători din zonă în cadrul unei cooperative agricole, care permite vânzarea produselor către mai mulți clienți, din regiuni mai îndepărtate.

Deschide-ți un site

În prima fază îți poți deschide un mic aprozar sau magazin pentru clienții din apropierea grădinii, dar dacă îți dorești vânzări mai mari, vei avea nevoie de un site de promovare, cu ajutorul căruia să pătrunzi pe piețe inaccesibile până acum. Prin intermediul website-ului vei primi comenzi din toată țara, dar și din străinătate. Pentru a face posibil acest lucru, va trebui să colaborezi cu o firmă specializată, cum este Topexpert.ro, pentru a asigura transportul mărfurilor în cele mai bune condiții.

Tot prin intermediul unei platforme online, poți implementa un sistem de fidelizare a clienților, care să îi atragă să revină la tine atunci când au nevoie să cumpere , prin reduceri, oferte promoționale, precum și un abonament prin care cei abonați să primească săptămânal, lunar sau la orice altă frecvență, legume proaspete, conform nevoilor și preferințelor exprimate de aceștia.

În concluzie, profită cât mai mult de grădina ta de legume deoarece o astfel de afacere îți poate aduce venituri importante, cu condiția să o promovezi cât mai bine și să nu te limitezi la vânzările în piața locală, astfel încât să te asiguri că produsele tale ajung la cât mai mulți clienți, din țară sau străinătate.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button