Utile

Ai un prieten în afara Buzăului? 3 idei să păstrați o relație bună chiar dacă sunteți la distanță

Întotdeauna a fost greu să păstrezi o relație de prietenie, mai ales atunci când nu trăiți în același oraș sau nu mai frecventați aceleași cercuri. În contextul crizei pe care întreaga lume o traversează să ai un prieten în afara orașului sau chiar în străinătate pare a fi o adevărată provocare, dar asta nu înseamnă că nu se poate face nimic. Îți trebuie puțină creativitate și puțin efort, dar poți reuși cu siguranță.

Rolul prietenilor este mult mai important decât ne dăm seama uneori și este esențial să ai prieteni autentici alături de care să dezvolți relații sănătoase. Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, se schimbă atât cercurile de prieteni cât și interesele și pasiunilor. Uneori te trezești că nu ai mai vorbit cu un prieten care ți-este foarte drag de prea mult timp. Tocmai de aceea, e necesar să depui un efort suplimentar pentru această prietenie.  

Iată 3 idei pentru a avea grijă de relația de prietenie la distanță

  1. Trimite-i un cadou. Nu trebuie să vă întâlniți fizic pentru a vă face surprize. Gândește-te la ce i-ar aduce prietenului tău o mare bucurie și trimite-i un colet cu un cadou. Nu trebuie să fie neapărat un motiv, dorul poate fi oricând cel mai bun pretext. Atât timp cât apelezi la niște servicii de coletarie online profesioniste, cadoul tău va ajunge cu bine la destinatar. De exemplu, PTTExpress.ro te va ajuta să trimiți pachete în condiții de siguranță atât în țară, cât și în străinătate. Desigur, nu este vorba despre cadoul în sine, ci despre gestul tău de prietenie.

  2. Faceți-vă un ritual. Este binecunoscut faptul că într-o relație de prietenie există o mulțime de complicități, interese comune, amintiri dragi și experiențe deosebite. Gândește-te la lucrurile faine pe care le făceați în vremurile bune, indiferent că asta înseamnă perioada liceului sau a facultății. Alege un lucru care vă plăcea să îl faceți și încearcă să-l adaptezi noilor condiții. De exemplu, vă puteți trimite mesaje în fiecare seară să vă povestiți cum v-a fost ziua. Pare banal, dar odată ce vă obișnuiți, va face parte din viața voastră de zi cu zi și vă va ajuta relația de prietenie.

  3. Bucurați-vă de internet. În vremurile pe care le trăim, o lume fără internet pare imposibil de închipuit, chiar și pentru cei care nu au avut această facilitate. Profitați împreună de beneficiile aduse de internet și mențineți o relație cât mai apropiată. De exemplu, puteți stabili o zi pe săptămână în care să faceți un video call și să luați masa împreună, fiecare din sufrageria sa.

Chiar dacă nu poate exista o rețetă perfectă pentru a păstra o relație bună de prietenie, mai ales atunci când vă aflați la distanță, este esențial să vă găsiți formula proprie. Prin gesturi mici sau lucruri simple puteți avea grijă de prietenia voastră, bucurându-vă și mai mult de revederea fizică în vremuri mai sigure.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button