Sport Știrile zilei

AJF Buzău, performanță notabilă în Slovenia

Selecţionata AJF Buzău, campioană naţională, a reuşit două victorii din tot atâtea partide în turneul intermediar al UEFA Region’s Cup de la Davograd, Slovenia.

Repartizată într-o grupă preliminară cu scoţienii de la Central Scotland, georgienii de la Chabonama şi gazdele de la Maribor, echipa buzoiană a trecut de primele două şi s-a instalat în fruntea clasamentului, cu punctaj maxim, şi are asigurată, în mare măsură, calificarea în faza următoare a UEFA Region’s Cup, turneul preliminar (semifinal). După 2-1 în primul joc, împotriva celor de la Central Scotland, fotbaliştii buzoieni i-au întâlnit, vineri după amiază, pe reprezentanţii Georgiei. O partidă cu o mulţime de evenimente, câştigată însă, în final, de elevii lui Lupu, Lăptoiu şi Paris cu scorul de 5-1 (3-1).

Georgienii au deschis scorul destul de repede, în minutul 11, prin Pargalava, dar Gabriel Mihăescu, minutele 16 şi 30, şi George Şerbănoiu, în minutul 35, au reuşit să întoarcă rezultatul. În minutul 40, Ionuţ Istrate a văzut cartonaşul roşu pentru un fault în careu asupra unui jucător georgian, dar lovitura de la 11 metri a fost ratată. Buzoienii au trăit periculos după pauză, când a fost eliminat, pentru un cumul de „galbene”, şi Mihai Babageanu. Cu doi jucători mai puţin pe teren, tot selecţionata AJF a dat lovitura, acelaşi Gabriel Mihăescu mărind avantajul la 4-1, în minutul 69. Cinci minute mai târziu, a fost eliminat un jucător şi din tabăra georgiană, iar în minutele de prelungire Georgian Bălan a mai înscris o dată, stabilind scorul final: 5-1! În partida cu Chabonama, staff-ul tehnic al echipei buzoiene – Cristi Lupu (director tehnic), Tănase Lăptoiu (antrenor principal), Nicolae Paris (antrenor secund), a trimis în teren următorii jucători: Marius Geantă – Ionuţ Istrate, Cosmin Milea, Georgian Vişteanu (88 Daniel Ignat), Cristian Zaplaic, Georgian Bălan, Marius Paşa (82 Ionuţ Stancu), Mihai Babageanu, Gabriel Mihăescu, Ionuţ Lazăr (46 Dragoş Ioniţă), Georgian Şerbănoiu.

Sursa: Opinia Buzău

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.