Știrile zilei

Alegeri europarlamentare | Prezența la vot, la ora 08:00

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi, astăzi, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European. Totodată, alegătorii pot participa la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe teme legate de justiţie. Votarea începe la ora 7:00 şi se încheie la ora 21:00.

Potivit datelor Biroului Electoral Central, prezența la vot la ora 08:00 este 1,36%, 276.000 de români exprimându-și votul.

La sediile secţiilor de votare se afişează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea. Alegătorii pot vota la secţia unde sunt înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală specială ori la orice altă secţie de votare.

  • Trei buletine de vot.

Alegătorii vor primi trei buletine – unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.

Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, între orele 7,00 – 21,00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT”, pe buletine de vot separate – unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.

  • 13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi – în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European.

În confruntarea electorală au intrat candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN. În competiţie sunt şi trei candidaţi independenţi – Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5