PoliticăȘtirile zilei

ALEGERI LOCALE 2020 | Marcel Ciolacu, anunț despre cele mai așteptate nume

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat data până la care organizațiile social-democrate din țară pot trimite numele candidaților susținuți pentru funcțiile de primari și șefi de consilii județene.

Astfel, până pe 15 februarie, organizaţiile PSD din ţară trebuie să trimită spre validare toate propunerile de candidaturi pentru funcţiile de primari, fie că este vorba despre comune, oraşe sau municipii.

La Buzău, lucrurile par clare, deși mai pot surveni modificări. La Conferința extraordinară județeană a PSD de săptămâna trecută s-a luat decizia ca, până la finele acestei luni, să fie desemnați candidații pentru alegerile locale. Cu câteva excepții, șefii din administrație vor primi undă verde să candideze din nou.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, așteaptă acum un acord formal  din partea partidului spre a putea candida pentru un nou mandat.

De asemenea, la Primăria Buzău, PSD ar urma să meargă tot pe varianta lui Constantin Toma.

„Toate organizaţiile vor trimite propunerile către validare la toate funcţiile de primari, indiferent dacă de comune, de mari municipii sau de consilii judeţene”, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, Marcel Ciolacu.

În cadrul aceluiași interviu, liderul PSD a adăugat că nu a luat încă o decizie privind candidatura sa la funcția de președinte al formațiunii social-democrate la nivel central:

„O să văd dacă candidez. Sunt șanse reale să nu candidez. E jumătate-jumătate  Poate găsim împreună variante mai bune.  Au existat colegi care mi-au cerut să candidez, apoi am stat de vorbă, o să iau o decizie împreună cu colegii mei. La congres e preferabil să fie cât mai mulți candidați. Mi-ar plăcea să fie un lucru real, să fe mai mulți candidați”, a mai spus Ciolacu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close