Știrile zilei

ALERTĂ. Ce se poate întâmpla la Buzău

Motive de îngrijorare pentru autorități, din cauza ploilor abundente căzute în ultimele ore. *  Prefectul i-a convocat în ședință extraordinară pe membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. * Codul portocaliu de precipitații rămâne în vigoare până astăzi, la ora 23:00. *

Ca urmare a avertizării meteo cod portocaliu de ploi abundente valabilă în data de 27 iunie 2018, în intervalul orar 9.00 – 23.00, pentru 8 județe ale țării, inclusiv județul Buzău, prefectul Carmen Ichim a dispus convocarea în ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ședința va avea loc la sala „Gheorghe Filipescu” a Consiliului Județean Buzău, începând cu ora 08:30.

În intervalul menționat, în județele Buzău, Prahova,Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit un cod portocaliu de inundații pe râuri din cinci județe, printre care și Buzăul. În alte 24 de județe va fi cod galben, de miercuri până joi dimineața.

Reamintim că ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru 9 judeţe din centrul ţării, valabilă miercuri, de la ora 9.00 la 23.00. De asemenea, meteorologii au emis şi un cod galben de ploi torenţiale, valabil tot miercuri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: