Știrile zilei

Alertă după dispariția a doi băieței din Vadu Pașii

A fost alertă, aseară, în localitatea buzoiană Vadu Pașii, după ce doi frați în vârstă de 7 și, respectiv, 8 ani au fost dați dispăruți de bunica lor.

Femeia a sunat la 112 și a cerut ajutor, după ce băiețeii au ieșit la joacă și nu s-au mai întors. Temerile femeii au fost alimentate și de faptul că în apropierea localității de domiciliu curge râul Buzău.

La scurt timp după dispariția copiilor au început să apară și primele ipoteze, din fericire rămase neconfirmate: micuții au fost răpiți, s-au urcat într-o mașină străină, au mers către apa Buzăului.

Imediat după apel, la fața locului au fost mobilizate forțe ale ISU și MAI, însă operațiunea de căutare nu a mai avut loc. După aproximativ o oră, băiețeii s-au întors acasă nevătămați, fără să realizeze însă că întârzierea lor i-a părut familiei o veșnicie și că a dat bătăi de inimă tuturor.

  • Doi copii, dispăruți în apele râului.

Din nefericire, este alertă și pe pe Siret, la Galați, unde doi copii cu vârste între 14 și 15 ani ar fi dispărut în apele râului în cursul zilei de ieri. Un pescar a sunat la 112 să anunțe că doi copii ar fi dispărut în apele Siretului, în localitatea Braniştea.

Omul se afla la pescuit pe malul râului atunci când i-a vazut pe cei doi copii cum dispar sub apă. A sunat imediat la 112, iar mai multe echipaje ISU au început să-i caute. Un elicopter SMURD a survolat timp îndelungat apele râului pentru a localiza minorii în vârstă de 14, respectiv 15 ani. După mai bine de trei ore, operațiunea de căutare a trebuit să fie întreruptă din cauza întunericului.

Căutările au reînceput duminică dimineață, dar cei doi nu au fost încă găsiți. Din cauza ploilor care au căzut în ultima vreme, pe râul Siret s-au format curenți puternici care pot pune probleme și unui înotător cu experiență.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button