Știrile zilei

ALERTĂ: Încă patru noi focare, în județul Buzău

Autoritățile din județul Buzău sunt în alertă din cauza apariției a tot mai multe cazuri de pestă porcină africană. Virusul a fost depistat în trei gospodării din Căldărăști și într-una din Cochirleanca.

La scurt timp după sosirea rezultatului de la București, autoritățile au dispus măsurile specifice în vederea evitării răspândirii virusului. Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor, precum  și a mijloacelor de transport. Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău  se va reuni pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și a zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Autoritățile sunt în alertă întrucât confirmarea noilor cazuri vine după ce, în weekend, două noi focare de pestă porcină au fost confirmate în gospodării din Căldărăști și Padina.

La această dată, în județul Buzău, pesta mai evoluează în 11 focare: în orașul Pogoanele și în localitățile Căldărăști, Cochirleanca, Valea Râmnicului și Padina. În mediul silvatic prezența virului Pestei Porcine africane a fost confirmată în 21 cazuri la mistreț pe raza a 10 fonduri de vânătoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close