Știrile zilei

ALERTĂ la Săpoca! Pacient de pe secția penală, mort în modulul COVID

Un pacient în vârstă de 76 de ani, internat la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, a murit la doar o zi după ce a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. La nivelul unității medicale a fost demarată o anchetă.

Bărbatul era internat pe secția penală a spitalului, acolo unde ajung pacienții care, la momentul comiterii unei fapte penale, nu aveau discernământ. De altfel, bărbatul suferea și de Alzheimer, dar avea și alte boli.

Sâmbătă, în urma testului pentru COVID-19, bărbatul a fost depistat pozitiv și transferat în modulul special amenajat în curtea spitalului. Starea lui s-a deteriorat însă rapid, motiv pentru care medicul de gardă a decis transferarea la o unitate spitalicească de suport COVID.

În cele din urmă a ajuns la secția de Pneumoftiziologie de pe Gârlași. Medicul care l-a văzut a refuzat însă internarea lui, pe motiv că nu sunt locuri suficiente. Pacientului i s-a prescris tratament și a fost dus înapoi la Săpoca, unde s-a stins 24 de ore mai târziu.

La nivelul spitalului a fost demarată o anchetă epidemiologică. Cei șase colegi de salon ai bărbatului vor fi testați chiar astăzi, urmând ca rezultatele să fie primite în cel mai scurt timp.

Bărbatul era internat de luni bune la Săpoca și, cel mai probabil, a contractat virusul de la o persoană din rândul personalului de îngrijire.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Este uluitor cum celelalte boli mortale, grave sunt surclasate rapid de aceasta gripă…nu mai contează ca avea cancer în ultim fază…covid e nr 1…uluitor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button