Știrile zilei

ALERTĂ: O femeie a murit după ce a fost înțepată de un țânțar

Ar putea fi primul deces provocat de virusul West Nile la Buzău.

Final tragic, pentru femeia din Mihăilești, bănuită că a contractat virusul West Nile in urmauunei înțepături de țânțar. Potrivit sansanews.ro, femeia a murit la spitalul Victor Babeș din Capitală, acolo unde a fost transferată de la Spitalul  Județean Buzău.

Decesul femeii de 64 de ani este învăluit încă în mister în lipsa analizei care să arate clar dacă virusul transmis de țânțari a ucis-o pe buzoiancă.

Potrivit aceleiași surse, femeia de 64 de ani a ajuns zilele trecute la Spitalul Județean Buzău, cu febră mare și stare generală proastă. Simptomele apărute ulterior au ridicat suspiciunea de meningo encefalită produsă de virus West Nile, așa că medicii buzoieni au decis transferul pacientei la Spitalul Victor Babeș din București, unde ea a murit în timpul week-end-ului.
Deocamdată însă autoritățile medicale nu au buletinul de analiză care să indice clar dacă buzoianca a contractat virusul West Nile iar acesta a ucis-o.  Cert este că ea a murit din cauza unei encefalite.
Dacă femeia din Mihăilești a fost răpusă de virusul West Nile  transmis de țânțari, acesta ar fi primul deces de acest gen din județul Buzău din acest an și al doilea din țară, după un caz confirmat recent la Călărași.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5