Știrile zilei

Alexia a murit la zece ani, spulberată de un tânăr vitezoman

Durere incomensurabilă, pentru o familie din localitatea Focșănei, comuna Vadu Pașii. Alexia, o copilă de numai zece ani, a murit aseară spulberată pe trecerea de pietoni de un tânăr șofer care gonea pe DJ 203K. Tânărul este liber și poate conduce în continuare.

E doliu. E durere fără margini pentru că și drama de ieri e de neînțeles. O mamă și-a pierdut tot ce avea mai scump pe lume, iar asta pentru că un iresponsabil a crezut că drumul e doar pentru mașini. A omorât (din culpă), dar nu e panică, pentru că legislația românească permite aproape orice. Șoferului i-a fost reținut permisul, dar poliția i-a eliberat de îndată dovadă de circulație pentru următoarele 15 zile fiindcă așa prevede legea.

„Viața mi-a luat tot ce aveam mai scump pe lumea asta.”, a scris mama fetei pe Facebook. Să-i explice cineva acestei femei că fiica ei se află acum pe masa de autopsie fiindcă un imbecil pur și simplu n-a văzut trecerea de pietoni. I-a scăpat acest detaliu, ce mare lucru?!

Tragedia a avut loc aseară pe DJ 203K, la Focșănei. Alexia își cumpărase un suc de la magazinul din apropiere și se întorcea către casă. Copila s-a asigurat și a trecut pe zebră, dar cu doi pași înainte să ajungă în zona de siguranță, un șofer de 29 de ani a spulberat-o, fără să încerce vreo clipă să evite impactul.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt cutremurătoare. În filmuleţ se poate vedea că fetiţa de zece ani traversa regulamentar, ba chiar se grăbea pentru a nu încurca traficul. La un moment dat, în mare viteză apare o maşină care o ia pe fetiţă pe capotă şi o aruncă la câţiva metri distanţă. Micuţa a fost transportată de urgenţă la spital, acolo unde medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, însă, din păcate, micuţa a decedat.

Să-i explice cineva mamei că trebuie să-și îngroape acum fata de zece ani pentru simplul fapt că un individ s-a grăbit. Și – deși asta n-o să-i aducă înapoi Comoara– să-i mai spună și ce urmează acum pentru autorul omorului (din culpă): 15 zile dovadă de circulație și posibilitatea să conducă pe timpul procesului, dacă anchetatorii vor fi de acord.

VIDEO: stiridebuzau.ro

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Statistici T5