Știrile zilei

Alexia a murit la zece ani, spulberată de un tânăr vitezoman

Durere incomensurabilă, pentru o familie din localitatea Focșănei, comuna Vadu Pașii. Alexia, o copilă de numai zece ani, a murit aseară spulberată pe trecerea de pietoni de un tânăr șofer care gonea pe DJ 203K. Tânărul este liber și poate conduce în continuare.

E doliu. E durere fără margini pentru că și drama de ieri e de neînțeles. O mamă și-a pierdut tot ce avea mai scump pe lume, iar asta pentru că un iresponsabil a crezut că drumul e doar pentru mașini. A omorât (din culpă), dar nu e panică, pentru că legislația românească permite aproape orice. Șoferului i-a fost reținut permisul, dar poliția i-a eliberat de îndată dovadă de circulație pentru următoarele 15 zile fiindcă așa prevede legea.

„Viața mi-a luat tot ce aveam mai scump pe lumea asta.”, a scris mama fetei pe Facebook. Să-i explice cineva acestei femei că fiica ei se află acum pe masa de autopsie fiindcă un imbecil pur și simplu n-a văzut trecerea de pietoni. I-a scăpat acest detaliu, ce mare lucru?!

Tragedia a avut loc aseară pe DJ 203K, la Focșănei. Alexia își cumpărase un suc de la magazinul din apropiere și se întorcea către casă. Copila s-a asigurat și a trecut pe zebră, dar cu doi pași înainte să ajungă în zona de siguranță, un șofer de 29 de ani a spulberat-o, fără să încerce vreo clipă să evite impactul.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt cutremurătoare. În filmuleţ se poate vedea că fetiţa de zece ani traversa regulamentar, ba chiar se grăbea pentru a nu încurca traficul. La un moment dat, în mare viteză apare o maşină care o ia pe fetiţă pe capotă şi o aruncă la câţiva metri distanţă. Micuţa a fost transportată de urgenţă la spital, acolo unde medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva, însă, din păcate, micuţa a decedat.

Să-i explice cineva mamei că trebuie să-și îngroape acum fata de zece ani pentru simplul fapt că un individ s-a grăbit. Și – deși asta n-o să-i aducă înapoi Comoara– să-i mai spună și ce urmează acum pentru autorul omorului (din culpă): 15 zile dovadă de circulație și posibilitatea să conducă pe timpul procesului, dacă anchetatorii vor fi de acord.

VIDEO: stiridebuzau.ro

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

  1. N-au trecut nici 6 luni si prin Focsanei se circula cu aceeasi viteza, si pe DJ si pe ulitele satului. Politia a venit de 2-3 ori cu radarul, de ochii lumii, in luna care a urmat accidentului, dupa care au disparut din peisaj, ca si inainte. Stau la panda pe european si la trecerile de pietoni din municipiu, ca doar de-aia ii platim. Niciun limitator de viteza, nicio masura luata, nimic. Oare cati trebuie sa mai moara, domnilor politisti si administratori ai drumului public?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close