Știrile zilei

Alin și Alexandru au plătit un preț prea mare..

Doi tineri din Buzău, morți în mai puțin de o lună, răpuși de aceeași boală care nu dă semne și care nu iartă..Două familii pentru care viața s-a sfârșit odată cu fiii lor, plecați nedrept și devreme din lumea celor vii. În urma lor au rămas doar lacrimi și, după ce izvorul le va fi secat, doar ÎNTREBĂRI.

De ce o boală atât de agresivă la doi tineri care nici măcar n-au apucat să guste din viață? Unul dintre ei avea 26 de ani, era sportiv și ducea o viață normală, deloc ieșită din tipare. Altul, răpus ieri, la vârsta de 21 de ani, de aceeași boală, abia dacă apucase să înțeleagă ce i se întâmplă când moartea și-a cerut tributul.

De fapt, dacă ar fi să facem un bilanț, viața multora dintre noi e mai plină de mici abuzuri decât a multora dintre cei care pierd bătălia cu necruțătoarea boală. Unii dau vina pe ereditate,  iar alții, dimpotrivă, pe alimentație și pe mediul nesănătos în care trăim.

Dar cine ar putea da o explicație justă și cine i-ar putea mângâia pe cei rămași? Cum ar putea înțelege un părinte, un frate sau o soție un fapt de ne-nțeles?!

Cert este că tinerețea nu mai este pentru nimeni o garanție a sănătății și a vigorii. Când vine Uliul, toți suntem egali, neputincioși și dezarmați.

Nu ne rămâne, prieteni, decât să fim buni. Pentru că generozitatea vindecă, iar gândul bun poate ridica din patul suferinței pe oricine. Iar la sfârșitul zilei, când tragem linie, faptele bune să fie cele care dau măsura personalității noastre, a celor care suntem vremelnici pe acest pământ.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button