Economie&BusinessȘtirile zilei

Alina Lipan, Patria Bank Buzău: „Lucrăm cu oameni, pentru oameni”

Cu puțin timp în urmă, Patria Bank, unul dintre jucătorii activi ai pieței bancare a deschis e emisiune de obligațiuni privată, care datorită interesului ridicat al investitorilor, a fost închisă anticipat după doar două zile. Acesta este doar unul dintre indicii pozitivi de evoluție ai băncii, care a anunțat rezultate financiare pozitive pentru primul semestru al 2019: profit net de 2,8 milioane de lei, credite noi de aproximativ 342 mil lei, potrivit raportului financiar publicat în luna august. Despre prezența băncii la nivel local am stat de vorbă cu Alina Lipan, șefă de agenție Buzău, care ne-a povestit care sunt produsele “vedetă” din zonă și ce preferințe au clienții buzoieni.

Sfârșitul verii a adus pe lista produselor-vedetă ale unității locale creditul imobiliar Patria Acasă. “Varianta în Euro a creditului Patria Acasă, cu un DAE ce face concurență pieței bancare, dar și cel în lei, fără comision de analiză și o dobandă bună, precum și buna colaborare și experiența angajaților băncii și nu în ultimul rând, timpul rapid de răspuns pentru analiza documentelor, au facut ca un număr destul de mare de clienți să prefere Patria Bank. Spre exemplu, am avut de curând un client care  a contractat acest credit în Euro și pentru că a fost foarte mulțumit de colaborare, de timpul de răspuns, s-a întors și pentru un credit de nevoi personale, pentru mobilarea locuinței.”, spune Alina Lipan.

Pe perioada lunii august, buzoienii au mai contractat și credite negarantate. Cu o dobândă de doar 7,45%, pentru creditul Patria Plus unitatea a realizat targhetul peste 100%, după cum spune Alina Lipan. Nici economisirea nu este departe de preferințele locale: “Produsul nou lansat Depozitul Patria Clasic, pe 12 luni, cu dobândă de 3,50% și bonus de dobândă a adus un număr important de clienți noi.”, adaugă Alina Lipan.

Micii întreprinzători din zonă au apelat cu încredere la colegii din unitatea din Bulevardul Unirii, la numărul 10B/C pentru credite  dedicate investițiilor și activității curente. “Ne face plăcere să constatăm că afaceri mici si mijlocii din zonă cresc odată cu noi. Am finantat de curând o renumită pizzerie din oraș, cu un credit pentru investiții, pentru construirea  unei terase. Este mare mulțumirea când aud în diferite locuri comentarii de genul <<am fost la pizzeria aceea, am stat pe terasă, e superbă locația, iar mâncarea pe masură>> și stiu că am contribuit și noi la dezvoltarea acestei afaceri.”, povestește Alina Lipan.

Zilele de lucru la Agenția Patria Bank din Buzău sunt pline, de obicei. Operațiuni, oferte, telefoane, discuții cu clienții, dar și multe amintiri plăcute, amintiri ce vin  de la ace clienti  care pleacă mulțumiți din bancă.“Cea mai recentă amintire de acest gen este cea legată de un client tânăr, căsătorit, care și-a achizitionat locuință cu credit de la banca noastră. Dorea să se mute din mica garsonieră în care locuia dinainte ca soția să aducă pe lume primul lor copil, deoarece voia cu ardoare sa aibă un loc mult mai  luminos și spațios, să ofere micuțului un mediu potrivit. La solicitarea creditului era convins că, dacă răspunsul nostru va fi favorabil, timpul va fi insuficient, nu credea ca vor putea deveni propietari în timp util.

A fost o experienta de neuitat atat pentru dansul cat si pentru mine. Predarea actelor locuinței și a cheilor de către vânzători, a fost un moment în care cu greu se abținea să nu se manifeste zgomotos. Următoarea săptămână, când a venit pe lume micuțul, m-a sunat chiar din casa cumpărată prin credit de la Patria Bank și se auzea scâncetul micțului. Sunt momente de care ne amintim cu drag, care ne dau puterea, energia și plăcerea de a veni la serviciu. Lucrăm cu oameni, pentru oameni.”, spune Alina Lipan.

Agenția Patria Bank din Buzău este una dintre agențiile mici, dar puternice ale băncii. “Am creat un portofoliu de clienți, pe care îl menținem. La nivel de credite noi contractate ne pozitionam la nivelul altor orașe,mult mai mari.”, adaugă Alina Lipan.

De curând, Patria Bank a lansat și un blog dedicat antreprenorilor dar și tuturor celor interesați de lumea financiar-bancară. Patria Blog este o sursă de inspirație și informare, articole din domenii diverse cum sunt fonduri europene, educație antreprenorială și CSR.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close