Știrile zilei

Am aflat când am putea scăpa de țânțari!

În ultima perioadă, din cauza ploilor abundente, Buzăul se confruntă cu o explozie a numărului de ţânţari în oraş, motiv pentru care societatea RER SUD va demara acţiuni terestre şi aeriene pentru combaterea insectelor. Acțiunile vor începe în dimineața zilei de 17 iunie 2019 și se vor desfășura pe întregul domeniu public al municipiului Buzău.

Tot mai mulți buzoieni ne-au scris pe adresa redacției, nemulțumiți că nu mai pot ieși în aer liber fără să fie mușcați de țânțari. Ploile din ultima perioadă au sporit și ele numărul insectelor, iar disconfortul provocat de acestea pare să mai dureze cel puțin până luni. Pe 17, RER SUD va demara, la comanda Primăriei Buzău, o amplă campanie de dezinsecţie terestră pentru combaterea ţânţarilor.

Potrivit șefului compartimentului DDD al firmei de salubritate, la începutul lunii s-a efectuat și operațiunea de aviotratament, însă efectele acesteia nu prea s-au văzut. Ploile au diminuat efectul prafului contra țânțarilor, aceștia înmulțindu-se tot mai rapid, spre disperarea buzoienilor.

Până de curând, societatea RER SUD a desfășurat acțiuni pentru combaterea căpușelor, însă acestea au fost stopate tot la comanda Primăriei.

Așadar, lupta contra țânțarilor va începe luni, iar buzoienii nu au motive să se teamă pentru sănătatea lor, deoarece substanțele folosite pentru a elimina țânțarii nu sunt toxice.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Bai, chiaunilor!Cum sa incepeti, ma, sa stropiti orasul pe 17?Uitati_va, ma. in calendar!Oamenii sunt in mini vacanta de Rusalii.Ce vreti, ma, sa demonstrati?Ca nu va pasa ca noi avem vacanta si ca suntem in numar mare in parcuri, gata sa va respiram fumul antitantar?Nu puteati sa mai asteptati o zi?Va piscau tinrtarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button