Știrile zilei

„Ambulanța neagră” loveşte din nou la Buzău

O adevărată isterie s-a iscat pe Facebook după ce anumite voci au aruncat în spațiul public zvonuri despre o ambulanță neagră care bântuie prin oraş, stă parcată în zona parcurilor, a școlilor și a grădinițelor ca să fure copiii pentru organe. În realitate totul este o fantezie care nu face altceva decât să semene panică inutil printre cetățeni.

Zvonul privind maşina care răpeşte copiii reapare periodic, în pofida anunţurilor făcute de autorităţi în care cer oprirea acestor isterii. Dacă în trecut la Buzău băga spaima-n părinți o dubă cu chinezi, care furau organele copiilor şi îi abandonau sub podul de la Mărăcineni, astăzi buzoienii sunt terorizați de „Ambulanța neagră”, care loveşte copiii pe stradă şi, sub pretextul transportării la spital, le fură organele. Susținătorii fantasmagoriei au mers până într-acolo încât să afirme că au văzut cu ochii proprii cadavrele copiilor cu garoafe înfipte în globii oculari.

Totul este o născocire.

Autoritățile au transmis în repetate rânduri că povestea copiilor răpiți nu are niciun sâmbure de adevăr şi că cetățenii nu au motive să îşi facă griji în această privință.

De unde a plecat totul.

Ambulanța neagră sau Ambulanța morții, cum a fost denumită ea, există și aparține Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă București. După furtuna mediatică iscată recent, şoferul maşinii ar fi fost agresat de oameni pe stradă.

„În primul rând, ambulanța este albastră, nu neagră. Este inscripționată și se află în parcul nostru auto. Se află în legătură cu SMURD și Serviciul de Ambulanță și poate interveni în caz de calamități. Avem 20 de ambulanțe în flotă, dintre care două sunt închise la culoare. Sunt acelea care s-au aflat și în escorta demnitarilor, iar cea cu indicativul 005 a fost în coloana președinților de stat.”, a declarat pentru o publicație centrală directorul centrului medical caruia aparține ambulanța.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button