Știrile zilei

Amendă usturătoare pentru o primărie din Buzău

Zilele trecute, comisarii Gărzii de Mediu Buzău au descins în comuna Pârscov, după o sesizare privind depozitarea deșeurilor reciclabile și menajere pe un teren din localitate. Administrația locală a  primit o amendă de 50.000 de lei.

În fotografiile publicate de instituția buzoiană de control apar mormanele de gunoi care sufocă un ansamblu de clădiri.

Comisarii din cadrul Gnm CJ Buzău au verificat în data de 07.03.2023 o sesizare, cu privire la existența depozitelor ilegale de deșeuri menajere și reciclabile pe raza comunei Parscov judetul Buzău, care se confirmă. Pentru neconformitățile constatate, în conformitate cu prevederile OUG 195 din 2005 privind protecția mediului, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, au aplicat sancțiune contravențională – amendă UAT Parscov în valoare de 50.000 lei și au impus măsuri de salubrizare a terenurilor ocupate de depunerile necontrolate de deșeuri și transportul acestora la societăți autorizate în vederea valorificării/eliminării.”, au scris reprezentanții Gărzii de Mediu pe Facebook.

Potrivit primarului din Pârscov, terenul respectiv a aparținut fostului CAP, iar în prezent nu mai este folosit. Perimetrul respectiv fusese transformat în depozit pentru deșeuri chiar de către societatea de salubrizare din localitate.

Serviciul de salubrizare strânge deșeurile de la populație și acolo le sortează, pentru că omul nu le sortează de acasă cum trebuie. Așa că angajații serviciului le scot din sac acolo, dau PET-urile, cartoanele la o parte, le ambalează și le duc mai departe”, a explicat primarul Mihai Daniel pentru Adevărul.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Dar la Padina când demonstrați prezenta unui control, asupra puțurilor de aprovizionare cu apă ? , Căci aici uzina de apă și puțurile sunt construite pe un fost depozit de gunoi și apa este captată de la 7 m. adâncime ci nu de la adâncimea puțului 120 m. Faceți o probă cu stetoscopul. Avem contract pentru apa potabila pe care plătim și primim apa cu paraziti și alte bacterii urat mirositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!