Știrile zilei

Amenzi și tam-tam pentru Ciolacu, nicio vorbă despre aglomerația de pe bulevard

De ce n-are ursul coadă: Dublu standard, în aplicarea amenzilor pentru clienți și localuri?

UPDATE: Se pare că localul care apare în imaginile de mai jos nu a încălcat nicio regulă în ceea ce privește distanțarea. Zona în care clienții apar la masă îngrămădiți, iar unii fumând, este încadrată ca terasă, iar reprezentatul localului spune că panourile de plexiglas erau montate.


S-a făcut mare tam-tam pe marginea imaginilor în care șeful PSD, Marcel Ciolacu, apare alături de rude și prieteni la un eveniment privat desfășurat la pensiunea Țara Luanei din Sărata Monteoru. S-au dat amenzi de 21.000 de lei, s-a organizat chiar și o conferință de presă a Poliției Române și s-a avut grijă ca imaginile să apară în întreg spațiul public. Nimeni nu suflă însă o vorbă despre restaurantul din Buzău în care, aseară, oamenii stăteau înghesuiți ca sardelele.

Într-o postare pe Facebook, liderul PSD arată că purtarea măștii în zonele cu scenariul verde nu este reglementată, dar că nu ar fi trebuit să se așeze, fie și pentru câteva minute, mai mult de șase persoane la o masă. Mai mult, șeful Camerei Deputaților spune că Ludovic Orban folosește Poliția Română în scopuri politice:

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.

Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Într-un punct de vedere acordat publicației Libertatea, Marcel Ciolacu a precizat că se afla la respectivul restaurant cu familia, iar Mihai Tudose se afla în trecere spre București:

„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a explicat Marcel Ciolacu.

„Se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficace și că se evită pe cât posibil interacțiunea fizică cu și între clienți; se stabilește un număr de maximum 6 clienți care pot ocupa o masă, excepţie de la această regulă fac membrii de familie”

Președintele PSD a continuat:

„A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”.

  • Dublu standard: În cazul lui Ciolacu, Poliția Română s-a sesizat de îndată. În alte părți..

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a anunţat că toate persoanele care apar în imaginile care îl prezintă pe liderul PSD Marcel Ciolacu la restaurantul unei pensiuni din Buzău au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai multe de 6 persoane la o masă.

  • Și IPJ Buzău „s-a executat”.

Aseară, un local situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău a fost plin de clienți, ceea ce pune sub semnul întrebării distanțarea fizică și obligativitatea de funcționa cu doar 50% din capacitate (o masă da, una nu).

În imagini se vede cum oamenii stau înghesuiți la masă, iar localul pare să fi fost folosit la capacitatea lui maximă. Potrivit IPJ Buzău, la localul cu pricina nu s-a aplicat nicio sancțiune. În schimb, astăzi a fost trasmisă o informare despre incidentul de la Țara Luanei:

Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.(..), a transmis Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Vă bateți joc unii de alții, politicieni și jurnaliști, toți o apă si-un pământ. Nu va mai satură nimeni de egoism și răutate.
    Asta vreți, asta va fi!
    Dezbină și conduce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button