CORONAVIRUSEducaţie

Anca Drăgulescu, o buzoiancă de aur!

Anca Drăgulescu este deja un nume sonor în galeria tinerilor olimpici care contribuie la creșterea prestigiului educației românești în lume. Originară din Buzău, dar mutată la București pentru studii, tânăra a revenit ieri acasă, din Indonezia, cu un nou rezultat de excepţie. Ea a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Yogyakart, contribuind astfel la performanţa extraordinară a echipei României.

România a ocupat primul loc de pe Bătrânul Continent şi s-a clasat între primele cinci ţări din lume la Olimpiada Internaţională de Fizică, elevii români cucerind patru medalii de aur şi una de argint, a informat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale. Au luat medalii de aur buzoianca Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu şi Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila), precizează Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat transmis “Agerpres”.

Foto: OPINIA BUZĂU

 Preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe elevii şi pe profesorii care au participat la Olimpiada Internaţională de Fizică:

,,Mă bucur de fiecare dată când performanţa elevilor şi profesorilor români este recunoscută şi apreciată la nivel internaţional. Îi felicit pe cei cinci elevi şi profesorii din ­De­legaţia României la Olimpiada Internaţională de Fizică, desfăşurată în Indonezia, pentru rezultatele lor remarcabile. Ei au dus ţara noastră pe primul loc în Europa şi în to­pul celor mai bune cinci state din lume la Fizică, un domeniu de suflet pentru mine. Realizările lor excepţionale ne inspiră şi sunt cea mai bună dovadă că perseverenţa, efortul şi energia puse în slujba pasiunii fac ca visele să devină realitate”, a scris Iohannis, marţi, pe Facebook.

Anca Drăgulescu are 18 ani și a absolvit Liceul Internațional de Informatică din București. Olimpiada din Indonezia a fost ultima competiție de acest gen pentru ea, deoarece, din toamnă, va mege la facultate. A ales Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii. A optat pentru prestigioasa universitate americană după ce a fost admisă la trei universităţi din Marea Britanie şi trei din Statele Unite, la fel de renumite.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: