Știrile zilei

ANCHETĂ! Imaginea care a stârnit revoltă la București

Opinia publică din Buzău este împărțită în două, după ce, ieri, la Colți s-a consumat un episod controversat în jurul împușcării ursului care-i terorizase, de ani de zile, pe locuitorii de aici. Scena în care oamenii se bucură de capturarea animalului a fost imortalizată în fotografii și filmulețe, iar acestea au ajuns la București, stârnind revolta ministrului Mediului.

Ieri, după săptămâni întregi în care l-au căutat pe ursul care omora animalele sătenilor, vânătorii l-au reperat la marginea unei păduri și l-au împușcat pe loc. Cadavrul animalului a fost apoi urcat într-o căruță, unde i s-a făcut un soi de „pomană”, ca expresie a bucuriei celor care l-au vânat.

Supărați de stricăciunile care li se făcuseră, oamenii, în frunte cu primarul, l-au petrecut pe animal până în locul în care acesta a fost jupuit și eviscerat.

Atitudinea oamenilor, care au stropit cadavrul animalului cu bere, a fost aspru criticată în mediile de socializare și la posturile TV. Mai mult, Corpul de Control al Ministrului Mediului a fost trimis, astăzi, la Buzău pentru a verifica modul în care a fost împușcat ursul care a terorizat în ultimele săptămâni locuitorii mai multor sate din zona Colți-Pănătău.

Decizia a fost luată de ministrul Grațiela Gavrilescu după ce joi, în mediul online au apărut filmări în care primarul comunei Colți apare stropind cadavrul ursului cu bere:

„Este inadmisibil!!!La prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenția și Garda județene și-au îndeplinit atribuțiile. Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a scris pe Facebook Grațiela Gavrilescu.

Ministerul Mediului și-a dat avizul, pentru recoltarea ursului, la începutul lunii aprilie, la solicitarea Instituției Prefectului după ce animalul a atacat mai multe gospodării din zona Colți-Pănătău.

VIDEO: observatorulbuzoian.ro

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: