Economic

Anchetă la Carrefour

Consiliului Concurenţei a demarat o nouă anchetă la mai multe hipermarketuri, printre care și Carrefour. Retailerul francez şi distribuitorii acestui magazin sunt suspectaţi de o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare, informeaza Ziarul Evenimentul.Carrefour-Bz-editaaas.fw_1
Investigația vizează cinci companii de pe piaţa comercializării de produse alimentare din România, și anume: Carrefour România SA, Auchan România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS şi Trident Trans Tex.
„Avem indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor’, a declarat recent Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenței.
Acesta a precizat, totodată, că pe baza noului Memorandum adoptat miercuri, 26 noiembrie, în şedinţa săptămânală de Guvern, Consiliul Concurenţei şi Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor vor putea crea un mecanism prin care consumatorii pot compara preţurile din retailul alimentar.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button