EducaţiePoliticăȘtirile zilei

Anchetă la școală, după ce s-ar fi împărțit pliante cu PNL

Pe măsură ce se apropie alegerile se intensifică acțiunile de campanie electorală, iar politicienii par să țintească și școala. Recent, Ministerul Educaţiei Naționale a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău să demareze o anchetă în şcoala din comuna Movila Banului, unde ar fi fost aduse în cursul zilei afişe electorale cu Rareş Bogdan.

Potrivit news.ro, în școală s-ar fi găsit pliante cu imaginea candidatului PNL la alegerile europarlamentare. Informația a ajuns la urechile șefilor din IȘJ:

 „Am primit de la domnul primar nişte poze după ce ar fi fost anunţat că în şcoala de la Movila Banului ar exista materiale electorale. Erau nişte afişe pe jos şi în coşul de gunoi. Am luat legătura cu doamna director şi a spus că va face mâine mai multe cercetări. Mâine se va face o anchetă pentru că am înţeles că acest lucru a fost sesizat şi la minister. Am vorbit cu doamna director şi am rugat-o să discute cu părinţii pentru că nu aş vrea să implicăm copii minori în chestia asta. Unii solicită sancţionarea doamnei director dar trebuie să vedem ce se stabileşte în urma anchetei. Noi am fost sunate de caz de la minister să ne implicăm să vedem ce se întâmplă.”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Nela Wamsiedel pentru sursa citată.

La rândul său primarul comunei Movila Banului, Romică Moise, a explicat că a mers la şcoala cu pricina după ce a fost anunţat de un elev că în şcoală ar fi fost distribuite pliante. Moise a mers la unitatea de învăţământ la finalul orelor şi a găsit pliante cu Rareş Bogdan în coşurile de gunoi pe care le-a fotografiat şi pe care le-a trimis responsabililor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi la Ministerul Educaţiei.

Se pare că fiul unui consilier PNL ar fi luat de acasă pliante şi le-ar fi dus la şcoală, unde le-a împărţit. Primarului i se pare strigător la cer că au ajuns să fie implicați copiii în campania electorală și vrea ca reprezentanții școlii să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Ai dreptul sa-i perchezitionezi corporal? Sa-i controlezi in ghiozdan sau in buzunare? Cred ca nu prea. Asa ca poa’ sa intre si c-o bomba in scoala si nimeni sa nu stie. Ma gandesc cam care ar fi vina conducerii scolii…Sigur ca ce s-a intamplat nu e normal. Cred totusi ca vina ii apartine adultului, consilier…si ar merita o amenda macar, ptr ca raspunde de faptele minorului.

  2. Și directorul scolii de ce a aflat de la domnul primar? Unde se aflau la acel moment directorul scolii și dirigintele acelui elev? De ce nu au luat masurile care se impuneau? Sau oare sunt implicati și dansii și doresc aruncarea responsabilității? Actul educational nu trebuie condiționat de marionete politice!

  3. Nume și prenume profesor.. . Sa știe toată lumea cu cine are de a face.. Ca sigur Nu sunteți locuitor al comunei Movila Banului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button