Educaţie

Andreea, eleva de zece care a făcut mândră o întreagă comunitate!

Se spune deseori că educația românească este neproductivă. Că operând cu noțiuni pur teoretice și neintegrând componenta practică în cadrul activităților, s-a perimat și nu mai este deloc în acord cu nevoile zilelor noastre. Sunt însă elevi care demonstrează că sistemul nu este atât de negru pe cât îl descriu unii și că, fie și dintre zidurile unei școli de țară, se poate obține performanța.

Andreea Larisa Tudor este dovada vie că liceele din mediul rural pot fi la fel de competitive precum cele din urban, câtă vreme elevul își dorește să învețe. Elevă a Liceului Teoretic Pogoanele, ea a reușit să obțină nota maximă la examenul de Bacalaureat și să se numere printre cei șase absolvenți de zece ai Buzăului.

În total, doar

  • trei elevi din Hasdeu,
  • doi elevi de la Râmnicu Sărat
  • și o elevă (Andreea) de la Pogoanele 

au reușit performanța de a obține zece curat la toate cele trei probe ale bacalaureatului.

Andreea a fost luată prin surprindere de rezultat, deși se aștepta la o medie cât mai bună. Au motivat-o pasiunea pentru studiu și dragostea pentru lectură, dar și figura luminoasă a profesoarei de limba și literatura română.

Se estompează, astfel, și tușele groase dintre învățământul urban și cel rural. Întreaga comunitate din Pogoanele se bucură astăzi de rezultatul Andreei, ce reprezintă dovada clară că excelența se poate atinge oriunde, câtă vreme îți dorești cu adevărat.

Succes mai departe, Andreea! Până azi ai fost elevul pe care și l-ar fi dorit orice profesor; de azi înainte să fii studentul și adultul pe care se va sprijini România de mâine!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button