Știrile zilei

Angajat ISU Buzău, infectat cu coronavirus

Coronavirusul ajunge în instituția buzoiană cea mai expusă luptei împotriva temutului inamic. Un ofițer de 47 de ani, care lucrează chiar în clădirea ISU Buzău, a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Imediat, în unitate s-a dat alerta.

La scurt timp după confirmarea ofițerului ISU, instituția s-a repliat ireproșabil și a început testarea persoanelor care au intrat în contact direct cu ofițerul. Astfel, trei teste noi din rândul personalului ISU au fost trimise la București, iar acum se așteaptă rezultatele.

În ceea ce privește siguranța sanitară a bazei ISU, s-au luat măsuri de protecție conform protocoalelor, s-au dezinfectat toate spațiile și s-au informat structurile ierarhice. Ofițerul infectat a fost internat în spital, în timp ce colegii săi testați au fost plasați în izolare la domiciliu.

În altă ordine de idei, în județul Buzău au mai fost confirmate 7 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 148.

CAZUL 142 – pacient sex masculin, nou-născut, contact direct cu cazul 130 (fiul).

CAZUL 143 – pacient sex feminin, 58 ani, internată la Secția Boli Infecțioase, izolată în spațiul special amenajat, cu simptome.

CAZUL 144 – pacient sex feminin, 49 ani, personal medical – Secția ORL – Spitalul Județean de Urgență Buzău, asimptomatic.

CAZUL 145pacient sex feminin, 44 ani, personal medical – Secția ORL – Spitalul Județean de Urgență Buzău, asimptomatic.

CAZUL 146 – pacient sex feminin, 38 ani, personal medical – Secția ORL – Spitalul Județean de Urgență Buzău, asimptomatic.

 CAZUL 147 – pacient sex feminin, 37 ani, personal medical – Secția ORL – Spitalul Județean de Urgență Buzău, asimptomatic.

CAZUL 148 – pacient sex masculin, 47 ani, din municipiul Buzău, personal ISU Buzău.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close