Știrile zilei

Angajații Urbis, trimiși în șomaj tehnic | Toma: „Primăria Buzău e în suferință”

Criza economică generată de pandemia de coronavirus face ravagii la Buzău. Primarul Constantin Toma a declarat, la postul de televiziune Focus TV, că destinul societății Urbis-Serv depinde de modul în care va fi construit bugetul acestui an: „Primăria Buzău este în suferință”, a spus edilul de la Palatul Comunal pentru sansanews.ro.

Recent, Urbis-Serv și-a trimis angajații în șomaj tehnic până la jumătatea lunii martie. Într-o intervenție la Focus TV, primarul Constantin Toma a admis că situația actuală a societății este urmarea faptului că Primăria Buzău nu a mai reușit să-i mai susțină activitatea:

” URBIS nu este în suferință, Primăria Buzău este în suferință, pentru că toate comenzile, mai puțin 20 %, sunt date de primărie. Ei au voie doar la 20% din comenzi să le preia din extern și, în această limită, au livrat asfalt de la acea stație  care este cea mai modernă din România. Dar, ne întindem cât ne este plapuma.”

În urmă cu o lună s-au operat reduceri de personal la Urbis-Serv.

Activitatea firmei nu se va opri însă complet. Șaizeci de angajați vor continua lucrările aflate în derulare și vor efectua obișnuitele plombările după precipitații și episoadele de îngheț-dezgheț.

În primăvară, după revenirea angajaților din șomaj tehnic, Primăria își propune o lucrare amplă – reabilitarea străzii Horticolei, care va fi acordată, prin încredințare directă, societății primăriei.

loading...

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button