CulturăEducaţieȘtirile zilei

Ansamblul folcloric „Drăgăicuțele” de la Berca reprezintă România la „Festivalul Ambasadelor” 2017

Ansamblul Folcloric „Drăgăicuțele” din Berca este chemat să cânte la „Festivalul Ambasadelor” din Parcul Titan. Evenimentul va avea loc în perioada 07 – 10 septembrie și se vrea a fi o reprezentare culturală menită să reunească sub aceeași umbrelă marile civilizații ale lumii.

Elevii pregătiți de doamna profesoară Flori Popescu vor urca pe scena amenajată în Parcul Titan sâmbătă, la ora 13:00, urmând să susțină un program artistic de 40 de minute ce va include piese din repertoriul folcloric românesc.

Timp de 4 zile, în spatii centrale din Bucuresti, vor avea loc mai multe serii de evenimente si momente artistice care vor fotografia intreaga lume si vor transforma capitala intr-o destinatie a multiculturalismului, a diversitatii, a artei folclorice reinterpretate in spirit contemporan, dansului, muzicii, artizanalului, filmului si a obiceiurilor culturale autentice.

În cadrul evenimentului vor mai fi organizate proiectii de filme cu tematica internationala, conferinte inspirationale despre diversitatea culturala prezentate in premiera in Romania, spectacole de muzica si dans din categoria word music, world dances, standuri de prezentare ale ambasadelor si partenerilor participanti si degustari de preparate culinare din bucataria internatională.

„Drăgăicuțele” au repurtat nenumărate succese la festivalurile din țară și din străinătate, devenind în scurt timp o carte de vizită pentru județul Buzău.

Ansamblul Folcloric „Drăgăicuțele” a fost înființat anul trecut, prin Hotărârea Consiliului Local Berca, aleșii fiind de acord să susțină activitatea micuților coordonați de doamna profesoară Flori Popescu. Primăria le va asigura elevilor costumele și o parte din recuzită. În schimb, pentru munca prestată, profesoara care descoperă la Berca adevărate talente ale muzicii nu este remunerată, ea fiind plătită strict pentru catedra pe care o ocupă în cadrul Clubului Copiilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: