Știrile zilei

ANUNȚ SUMBRU de la Buzău. Încă trei victime

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2 (2 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private și 1 pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ).

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 76 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

DSP anunță că au mai fost înregistrate și trei decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19.

Deces nr. 44: pacient în vârstă de 69 de ani, internat după confirmarea cu SARS CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă. Evoluția este nefavorabilă și este transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate, hiptertensiune arterială.

Deces nr. 45: pacientă în vârstă de 79 de ani s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată pozitiv cu SARS CoV-2 și internată în Secția Pneumoftiziologie. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilație arterială, boala coronariană ischemică.

Deces nr. 46: pacientă în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică, se internează la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică infecției cu SARS CoV-2. I se recoltează probă, iar rezultatul este negativ. Starea de sănătate se agravează, pacienta este transferată pe secția ATI, unde survine decesul. Post mortem, se efectuează o puncție pentru biopsie pulmonară, proba este trimisă la INCDMM Cantacuzino și confirmată cu COVID-19. Comorbidități: boală pulmonară obstructivă cronică decompensat, sindrom subocluziv. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button